Перейти до публікації

Інформація для українських водіїв зі статусом S у Швейцарії


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Посвідчення водія

- Водії з дійсним українським посвідченням водія на папері або у форматі кредитної картки можуть керувати автомобілем у Швейцарії.

- У випадку посвідчення водія лише кирилицею (що зазвичай буває лише у паперових посвідченнях) необхідно мати при собі офіційний переклад.

- Особи, які професійно керують автомобілем, зареєстрованим у Швейцарії в категоріях C (вантажівки) або D (автобуси) або підкатегоріях C1 (транспортний засіб від 3,5 до 7,5 т) або D1 (мікроавтобус до 17 осіб), або які мають дозвіл на професійні перевезення пасажирів (таксі) повинні обміняти свої права на швейцарські водійські права перед виконанням професійної діяльності.

- Не пізніше ніж через два роки після в'їзду в країну українські водійські права всіх категорій необхідно обміняти на швейцарські водійські права.

- В рамках обміну українські власники водійських прав повинні пройти контрольну поїздку.

- Кожен, хто має професійну категорію, також повинен скласти додатковий теоретичний іспит однією з наших трьох офіційних мов.

Винятки згідно з рішенням Федерального управління автомобільних доріг (ASTRA) від 7 квітня 2022 року:

- Цифрові водійські права також вважаються дійсними для осіб із статусом S – вищезазначені зобов’язання обміну застосовуються однаково.

- Українські водійські права, термін дії яких закінчився після 24 лютого 2022 року і тому вже недійсні, також можуть використовуватися до закінчення терміну дії рішення ASTRA – вищезазначені зобов’язання щодо обміну застосовуються однаково.

- Водійські права, термін дії яких закінчився до 24 лютого 2022 року, не визнаються для водіння в Швейцарії. У цьому випадку в Управління дорожнього руху необхідно подати заяву про позачерговий обмін.

- Особи, які не можуть пред’явити водійське посвідчення, але можуть іншим чином підтвердити, що вони закінчили навчання водію, також повинні звернутися безпосередньо до служби дорожнього руху.

Транспортні засоби

- Транспортні засоби, які були переміщені з України до Швейцарії, можуть використовуватися в Швейцарії без сплати мита особами, які проживають за кордоном, протягом 6 місяців упродовж року (з моменту в’їзду до Швейцарії). Транспортний засіб повинен бути зареєстрований у Швейцарії не пізніше ніж через рік.

- Для в’їзду до Швейцарії українські транспортні засоби зазвичай потребують дійсної міжнародної страхової картки (раніше Green Card). Якщо не можна пред'явити картку міжнародного страхування, необхідно оформити прикордонну страховку. Прикордонне страхування, укладене в країні ЄС, також діє в Швейцарії. У Швейцарії прикордонну страховку можна оформити в прикордонній службі або митниці.

Залежно від кризової ситуації федеральні відомства можуть змінити винятки. Будь ласка, регулярно інформуйте себе на веб-сайті.

Інформація перекладена українською з сайту svsa

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...