Перейти до публікації

Безкоштовна медична допомога для українців в Австрії


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

В Австрії Ви можете безкоштовно звернутися до лікаря загальної медицини (Ärzt*innen für Allgemeinmedizin - аналог українського сімейного лікаря), який має контракт з австрійською лікарняною касою (Kassenarzt). В австрійській системі охорони здоров’я лікарі загальної медицини є першими, до кого необхідно звертатися. Якщо медична допомога потрібна дитині, зверніться, будь ласка, до педіатра.

Ви можете знайти лікаря загальної медицини на сторінці Praxisplan. 

Для цього оберіть у пошуковому запиті:

- ÖGK Österreichische Gesundheitskasse (австрійська каса медичного страхування) у полі Krankenkassen (лікарняні каси) та

- Allgemeinmedizin (загальна медицина) у полі Fachgebiet (спеціалізація)

- У полі Fremdsprachen (іноземні мови) можна обрати іноземні мови, якими володіє лікар

До лікаря загальної медицини можна звернутися без попереднього запису. Він може направити Вас до лікаря-спеціаліста, до якого зазвичай необхідно записатися на прийом.

Крім того, Ви можете отримати безкоштовну медичну допомогу в амбулаторіях та лікарнях, якщо Вас направить лікар загальної медицини або у негайних випадках.

Ви також можете звернутися до медичних  центрів Австрійської каси медичного страхування (Gesundheitszentrum der österreichischen Gesundheitskasse). Попереднього обов’язково необхідно записатися по телефону.

Дорослим необхідно спочатку звертатися до медичного центру Mariahilf , для дітей працює дитяча амбулаторія в медичному центрі Favoriten. При необхідності Вас направлять в спеціалізовану амбулаторію.

 

Джерело

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...