Перейти до публікації

Продовжити тимчасовий захист у Чехії із канадською візою — можливо. За двох умов


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Міністерство внутрішніх справ Чехії повідомляє: українці, котрі мають канадську візу CUAET, зможуть продовжити тимчасовий захист у Чехії.

За двох умов:

• чеський тимчасовий захист було отримано першим, і

• канадську візу CUAET було отримано до 10.02.2023.

Відділення департаменту з питань надання притулку та міграційної політики (OAMP) уже працюють за цим принципом та вклеюють візи тимчасового захисту людям, які мають діючу CUAET візу.

“Враховуючи, що деякі типи віз, наданих Канадою, були видані до набуття чинності Закону № 175/2022 Sb., який стосувався конфлікту між візами та тимчасовим захистом, а також враховуючи ступінь нервової напруги у зв’язку з очікуванням набуття чинності змін до так званого “Lex Ukraine” щодо продовження тимчасового захисту, Міністерство внутрішніх справ повідомляє, що так звана “канадська віза” (“Temporary Resident Visa”), видана до 10.02.2023, не буде перешкодою для продовження тимчасового захисту” – ідеться на офіціному порталі МВС Чехії.

Важливо: продовжити тимчасовий захист можуть тільки ті, хто має CUAET візу, схвалену до конкретної дати – 10.02.2023. Тому наполегливо рекомендуємо не робити нові візи CUAET, адже це стане перепоною в продовженні тимчасового захисту.

Людина з дозволом на довгострокове перебування – понад 90 днів, – діючим станом на 24 лютого 2022 або на момент подачі заявки на отримання тимчасового захисту, не має права на отримання тимчасового захисту в Чехії.

Крім того, з отриманням такого дозволу на довготривале перебування, тимчасовий захист анулюється.

Втім, ситуація із візами CUAET стала настільки резонансною, що Міністерство внутрішніх справ Чехії зробило виняток у процедурі продовження тимчасового захисту.

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...