Перейти до публікації

Відпускні дні, якщо ви офіційно працюєте у Нідерландах


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

 У Нідерландах існує встановлена законом мінімальна тривалість відпустки. Вона рахується у годинах. Мінімальна відпустка складає чотирикратну кількість годин, які ви працюєте на тиждень. Наприклад, якщо ви працюєте 25 годин на тиждень протягом року, ви маєте право на 100 годин відпустки на рік. Якщо 40 - то 160.

Тривалість відпустки рахується в робочих, а не календарних днях. Тобто 160 годин - це 20 рабочих дній, чотири тижні. Тому схема чотири помножити на кількість робочих годин на тиждень дозволяє брати відпустку не менше 4 тижнів на рік. За узгодженням з працедавцем, ви також можете взяти відпустку в окремі години. Тобто, наприклад, півдня.

Відпустка нараховується пропорційно відпрацьованому часу. Тобто якщо ви пропрацювали 3 місяці, у вас є мінімум 5 днів відпустки. Деякі працедавці дозволяють за узгодженням брати кілька днів наперед.

Чотири робочих тижні - це мінімальна відпустка. Вона може бути й більше, все залежить від працедавця та колективного договору (якщо такий є). Уважно читайте свій контракт, щоби дізнатися тривалість вашої відпустки. І пам’ятайте, що відпустка не може бути нижче мінімуму, зазначеного вище.

Години до відпустки нараховуються і під час декретної відпустки чи хвороби. Ваш роботодавець не може просити вас взяти власні вихідні дні для декрету або лікарняного.

За узгодженням з працедавцем, ви можете не втратити дні відпустки, в які хворієте. Ці дні – лікарняні. Ви можете узгодити зі своїм роботодавцем відпустку в інший час. Роботодавець може попросити довідку від лікаря, що ви захворіли.

Все написане вище стосується й контрактів без годин (nulurencontract). Для розрахунку випускних днів частіше за все нараховується відсоток від години відпустки за кожну відпрацьовану годину. Як ваш працедавець нараховує час відпустки, повинно бути вказано у вашому колективному чи трудовому договорі. Ви також можете запитати свого роботодавця про це нарахування.

Під час вашої відпустки роботодавець продовжує виплачувати вам заробітну плату. Тобто ви отримуєте заробітню платню мінімум 12 місяців на рік (не часто, але буває 13 та навіть 14 зарплата - залежить від роботодавця). Відпускні платяться додатково. Тобто якщо ви пропрацювали цілий рік, ви отримаєте 12 зарплат плюс додатково відпускні у розмірі майже місячної зарплати. Детальніше про те, як розраховуються і платяться відпускні в Нідерландах, ми напишемо завтра.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...