Перейти до публікації

Зареєстровані у Берліні біженці зможуть переселятися до Бранденбургу


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Досі діяло правило: претенденти на захист повинні залишатися тільки в тій федеральній землі, де отримали посвідку на проживання.

Якщо зареєстровані у Берліні українські біженці знайшли житло у Бранденбурзі, вони можуть безперешкодно змінити реєстрацію. Федеральне міністерство внутрішніх справ не бачить юридичних заперечень цьому спрощенню, тому, ймовірно, його введуть вже незабаром.

Нагадаємо, що досі діяло правило: претенденти на захист повинні залишатися тільки в тій федеральній землі, де отримали посвідку на проживання..

Берлінський сенатор Катя Кіпінг ініціювала процедуру спрощення та звернулася з цим проханням до міністра внутрішніх справ Ненсі Фейзер. Через катастрофічний брак житла в Берліні українські біженці перебувають у колективних центрах довше, ніж належить.

За даними соціального управління, почастішали випадки, коли українці хочуть переїхати до квартири в Бранденбурзі за допомогою друзів чи родичів. Однак цей переїзд досі не вважався за можливе, оскільки закон про проживання передбачає обов'язок залишатися в місці реєстрації.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...