Перейти до публікації

Номера екстрених служб у Німеччині


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

У Німеччині є три основні служби невідкладної допомоги: служба невідкладної медичної допомоги (Rettungsdienst), поліція (Polizei) та пожежна служба (Feuerwehr).

Пожежні

У Німеччині є три види пожежників. По-перше, більшість пожежних Німеччини є членами добровільних пожежних команд (Freiwillige Feuerwehr). Є також кілька співробітників професійних пожежних команд, інші ж є співробітниками обов'язкової пожежної служби (Pflichtfeuerwehr).

Крім гасіння пожеж, німецька пожежна команда займається іншими завданнями: запобігання пожежам, захист від небезпечних матеріалів, порятунок на воді.

Поліція

Поліція федеральної землі (Landespolizei) займається реагуванням на надзвичайні ситуації у Німеччині. Іноді федеральна поліція (Bundespolizei або BPOL) допомагає за серйозних заворушень або інших надзвичайних ситуацій.

Федеральна поліція Німеччини має кілька відділів, як-от правоохоронні органи, прикордонна поліція, залізнична поліція, авіаційна поліція.

В екстреній ситуації можна звернутися до поліції за телефоном 110 з будь-якого телефону. Цей номер екстреної допомоги направляє вас до найближчої поліцейської дільниці в Німеччині.

Якщо потрібно звернутися до поліції поза ПП (наприклад, повідомити про дрібний злочин), зателефонуйте за номером 0800 6 888 000.

Охорона здоров'я та нещасні випадки

Якщо вам потрібна медична допомога в екстреній ситуації, зателефонуйте за основним номером екстреної допомоги в Німеччині (112) з будь-якого телефону.

З менш серйозних медичних питань ви можете зателефонувати за номером 116 117, щоб поговорити з черговим лікарем, або зв'язатися з консультаційною лінією медсестер за телефоном 00800 4759 2330.

Щоб поговорити з черговим фармацевтом, зателефонуйте за номером 0808 00 22 8 33 з мобільного телефону.

Швидкі виклики оплачує Krankenkasse.

Якщо виклик виявився ненавмисно хибним, за це нічого не буде.

Якщо ж буде встановлено, що швидку спеціально викликали дарма, настане покарання:тюремне ув'язнення терміном до одного року або грошовий штраф

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...