Перейти до публікації

Українцям в Австрії продовжено тимчасовий захист


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

21 грудня 2022 року Федеральний уряд у Раді міністрів продовжив дію Директиви про тимчасовий захист переміщених осіб з України до березня 2024 року. Нещодавно Єврокомісія оголосила про продовження дозволу на тимчасове проживання.

У березні 2022 року вперше набула чинності директива про тимчасовий захист, яка дозволила понад 90 тисячам переселенців з України офіційно залишитися та зареєструватися на території Австрії. Легальне проживання українців в Австрії можливе за наявності посвідчення переміщеної особи. 21 грудня 2022 року федеральний уряд постановив, що ці посвідчення будуть чинні до березня 2024 року.

Європейська комісія вже оголосила, що тимчасове право на проживання для переселенців з України також буде діяти принаймні до кінця березня 2024 року.

Посвідчення переміщеної особи (ID-картка переселенця)

Компетентним органом з видачі посвідчень особи для переміщених осіб є Федеральне відомство з питань імміграції та притулку. Як тільки постанова буде схвалена Головним комітетом Національної ради та набуде чинності, BFA у співпраці з Австрійською державною друкарнею автоматично надішле нове посвідчення особи з подовженим терміном дії всім особам, які зареєстровані в Австрії як переміщені особи з України та мають дійсне місце проживання, і які мають право на проживання в Австрії.

Офіційне джерело/ Offizielle Informationen:

https://www.bmi.gv.at/news.aspx?id=7A765950336D4A4B6C2B553D

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...