Перейти до публікації

У Нідерландах змінюють правила перебування для українських біженців


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

У Нідерландах змінюють правила перебування для українських біженців

Уряд Нідерландів оголосив про деякі зміни у порядку перебуваня українських біженців. Так, з 1 листопада у паспорті потрібно буде мати позначку, що підтверджує статус тимчасового захисту.

Мається наувазі наклейка O-документу від Служби імміграції та натуралізації Нідерландів (IND). Її можуть отримати усі українці та іноземці, які легально проживали в Україні до початку війни. Саме вона вважається доказом надання тимчасового захисту та доступу до ринку праці.

Як її отримати читайте тут.

Нагадаємо, що з 1 квітня у Нідерландах діє звільнення від дозволів на роботу для роботодавців, які хочуть працевлаштувати біженців із України.

«Ця перехідна домовленість закінчується 31 жовтня. Це означає, що з 1 листопада 2022 року біженець може продемонструвати, що на нього поширюється Директива про тимчасовий захист, лише якщо він володіє наклейкою або O-документом, виданим IND. Тільки за допомогою цих документів можна продемонструвати , що біженець має право працювати як найманий працівник без дозволу на роботу», – уточнюють в уряді.

Повідомляється, що з початку війни до Нідерландів прибули більше 79 000 українців. Вони отримують допомогу 260 євро на місяць, доки не знайдуть роботу.

 

 

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...