Перейти до публікації

Безоплатний проїзд для українців у Фінляндії діятиме ще до кінця жовтня!


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Українці до кінця жовтня можуть безплатно користуватись потягами транспортної компанії HSL та VR!

Українці можуть безкоштовно подорожувати на поїздах VR та HSL у Фінляндії за умови пред’явлення українського паспорта. Ця пропозиція почала діяти ще з 2 березня і безоплатний проїзд буде зберігатись до кінця жовтня 2022 року, – йдеться у публікації компанії VR (оновлено 28 серпня). Українці можуть безкоштовно подорожувати на поїздах, за умови представлення провіднику українського закордонного паспорта.

З 1 листопада HSL зупиняє право на безкоштовний проїзд для власників українських паспортів. З початку листопада для проїзду їм необхідно буде дотримуватися звичайної практики та мати квиток.

У березні ми хотіли надати допомогу українцям у безпрецедентній та винятковій ситуації, коли в Європі щойно розпочалася війна та тисячі людей у найкоротші терміни прибували до Фінляндії. На той час кілька інших операторів громадського транспорту в Європі та Фінляндії також ухвалили аналогічне рішення. Хоча агресивна війна Росії в Україні триває, ми не маємо причин надавати українцям будь-які пільги, які ми не надаємо людям, які прибувають з інших зон воєнних дій по всьому світу, – йдеться у повідомлені hsl.fi

Люди, які звертаються за тимчасовим захистом у Фінляндії, мають право на пільги, що надаються суспільством. Їхні основні потреби для існування будуть забезпечені у будь-якій ситуації. Особи, які звернулися по захист, також мають право на знижки на квитки за певних умов. Наприклад студенти, які проживають у Фінляндії, можуть отримувати субсидії на шкільний транспорт.

До кінця жовтня, а саме до 31.10.22 року українці ще можуть користуватися правом безкоштовного проїзду у столичному регіоні (Гельсінкі, Еспоо, Вантаа, Сіпоо) на транспорті HSL, інформація по це оприлюднена на офіційному сайті компанії. Також безкоштовний проїзд до кінця жовтня має діяти на поїздах VR.

Який документ необхідний для безплатного проїзду?

Для безоплатного проїзду потрібен паспорта України або документ виданого міграційною службою, який підтверджує вашу особу.

На яких видах транспорту можливий безкоштовний проїзд?

Транспортна компанія HSL, яка керує громадським транспортом в регіоні, надає можливість безплатного проїзду в метро, трамваї та автобусах. Безоплатний проїзд для українців продовжували декілька разів і вирішили завершити з 1 листопада 2022 року.

Попри це в компанії вважають, що ті українці, які не можуть собі дозволити проїзд на громадському транспорті можуть звернутися до відповідних органів по допомогу.

Окремо про транспорт в Рованіємі (Фінляндія)

Право громадян України на безкоштовний проїзд у місцевому транспорті у Рованіємі продовжується до кінця року. Міська рада ухвалила це рішення на засіданні 14-го червня.

Місто Рованіємі хоче таким чином показати свою підтримку тим українцям, які змушені були покинути свої домівки через війну. Безкоштовний проїзд для українців у Рованіємі почався наприкінці березня.

У квітні-травні українці подорожували у місті 1200 разів за місяць. Тому Рада вирішила, що все ще існує потреба у праві безплатного проїзду.

Доступ до місцевого транспорту Рованіємі є безплатним за наявності українського паспорта або посвідчення, виданого поліцією, органом прикордонної інспекції або фінською міграційною службою. Паспорт або посвідчення необхідно показати водієві при посадці.

За матеріалами http://lowcostavia.com.ua/bezoplatnyj-proyizd-dlya-ukrayintsiv-u-finlyandiyi-diye-shhe-do-kintsya-zhovtnya/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=bezoplatnyj-proyizd-dlya-ukrayintsiv-u-finlyandiyi-diye-shhe-do-kintsya-zhovtnya

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...