Перейти до публікації

Правила інтеграційних мовних курсів в Німеччині


Alona

Рекомендовані повідомлення

Трохи інформації щодо мовних курсів. Всі знають, що іноземців тут направляють на ІК (інтеграційний курс). Він складається з 700 годин, тобто з семи модулів. 6 модулів це мовний курс і сьомий це ОК, тобто курс про історію, політику та життя в Німеччині.

Один рівень складає 2 модулі. Тобто рівень А1 досягається після модуля 1. Після модуля 6 учасники ІК складають екзамен. Цей екзамен має на меті перевірити, чи учасник досягнув рівня DTZ. Це щось на зразок проміжного рівня між А2 і В1.

В сертифікаті пише, що рівень В1 досягнуто. Насправді це не є справжній екзамен В1, який трохи складніший. Так було зроблено для того, щоб практично кожен письменний іноземець мав можливість отримати сертифікат, з яким можна подаватись на постійне проживання або громадянство.

Хто по закінченні курсу здав екзамен, але дотягнув лише до рівня А2, отримує можливіть пройти ще 300 годин і повторно здати екзамен для досягнення заповітного сертифікату.

Тепер про цікаве. Деякі люди або приїхали вже з рівнем А1 або А2, або пройшли його тут якимсь іншим чином, ніж ІК, і тепер намагаються знайти курс А2 або В1. В актуальній ситуації це майже нереально. Місця на ІК розходяться як гарячі пиріжки, люди починають з нуля і йдуть до гіркого кінця:). Школи не починають курс з рівня А2, всі починають з А1. І щоб когось запхнути на А2, треба, щоб який учасник після другого модуля покинув навчання і звільнив місце або ж його вигнали. Те ж саме, якщо хтось хоче на В1, треба, щоб хтось кинув курс після модулю 4.

Для тих, хто має рівень плюс-мінус А2, є можливість спробувати піти на курс DeuFöV B1. Цей курс організований спеціально для тих, хто пройшов ІК, вичерпав абсолютно всі години, але так і не отримав заповітний сертифікат.

Ці курси повільні, учасники як правило досить слабкі, на В1 дається не як в ІК 200 годин, а цілих 400, закінчуються екзаменом В1. Що може бути в них привабливого? Привабливо те, що вони зараз як правило недоукомплектовані і там є місця.
 

ПОРАДА для тих, хто не може знайти місце в ІК, але вже має рівень принаймі А2.1. Просіть в вашому Job Center направлення за назвою Berechtigung für DeuFöV B1. Обґрунтовуйте тим, що в ІК нема місць, а ви хочете пошвидше вивчити мову і піти працювати. Обовязково казати що працювати, не вчитись, тим ви підвищите свої шанси оотримати це направлення. Не варто боятись, що однокласники слабкі. Однокласники не повинні заважати вчитись, якщо є мотивація та мета. Кожен учасник спроможний взяти для себе все, що дає вчитель, і навіть більше.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...