Перейти до публікації

Sofia_Petrenko

Модератор
  • Публікації

    1 574
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Днів у лідерах

    13

Повідомлення, опубліковані користувачем Sofia_Petrenko

  1. На цей час на всіх кордонах ФРН запровадять прикордонний контроль, щоб зупинити злочинців. Експерти попереджають, що війна в Україні та операції хуситів у Перській затоці показали, наскільки небезпечні в руках зловмисників сучасні БЛА.

    В інтерв'ю BILD голова профспілки німецької поліції Андреас Росскопф підтвердив, що «дрони стають однією з найбільших проблем», тому на час ЧЄ запровадять «всеосяжну загальнонаціональну заборону на польоти дронів на всій території Німеччини». За його словами, правоохоронці достатньо оснащені, щоб протистояти дронам. Наприклад, у них є антидронові рушниці.

    Експерт зазначив, що зараз терористи зазвичай використовують невеликі комерційні дрони, куплені через інтернет. "Небезпека зросте, якщо їм вдасться захопити сучасні військові дрони в нинішніх зонах бойових дій", - сказав він.

  2. Літній семестр у Німеччині розпочався у квітні, а це означає, що багато з приблизно трьох мільйонів студентів можуть скористатися пільговим квитком Deutschlandticket за 29,40 €.

    Популярний проїзний квиток, запущений 1 травня минулого року, дозволяє без обмежень їздити по всій країні місцевими та регіональними автобусами та поїздами.

    Проте не всі університети беруть у ньому участь, особливо в тих випадках, коли їхній попередній «семестровий квиток» коштує дешевше. Ось огляд місць, де студенти можуть придбати квитки по всій країні.

     

    Де студенти можуть купити квиток за 29 € у Німеччині

    Баден-Вюртемберг

    Там з грудня можна придбати D-Ticket JugendBW за 365 € на рік. Як і Deutschlandticket, обидва квитки дають право користуватися автобусами та поїздами на місцевому транспорті по всій території Бундесреспубліки.

     

    Баварія

    Баварія продовжує йти своїм шляхом, пропонуючи «Баварський пільговий квиток» (Bayerische Ermäßigungsticket) вартістю 29€, який з вересня доступний для студентів, стажистів та волонтерів. Він також дозволяє необмежено користуватися місцевим та регіональним транспортом по всій країні, причому на 40 центів на місяць дешевше, ніж його загальнонаціональний конкурент.

     

    Берлін та Бранденбург

    За даними транспортного управління берлінського сенату, із 36 університетів, які уклали договори про семестрові квитки з транспортним об'єднанням Берліна та Бранденбурга (VBB), близько 80 % обрали Deutschlandticket за ціною 29,40€ на місяць. Студенти, які вибрали семестровий квиток, який також дозволяє користуватися регіональними та місцевими поїздами по всій країні, можуть розраховувати на 32€ у Берліні та 34–36€ у Бранденбурзі.

     

    Гамбург та Гессен

    120 000 студентів 17 університетів Гессена та близько 85 000 студентів 25 університетів Гамбурга можуть користуватися громадським транспортом по всій Німеччині з новим Deutschlandticket з початку березня або початку квітня, залежно від того, коли починається їхній семестр.

     

    Рейнланд-Пфальц

    У сусідній землі Рейнланд-Пфальц Deutschlandticket для студентів буде запущений у Майнці та Трірі в літньому семестрі, а Кобленц наслідуватиме його приклад у зимовому семестрі.

     

    Північний Рейн-Вестфалія

    Більшість університетів найгустонаселенішої землі Німеччини на початку нового семестру також перейшли з колишнього семестрового квитка на пільговий Deutschlandticket. До них входять університети Кельна, Дюссельдорфа, Мюнстера, Бохума, Дуйсбург-Ессена та Бонна, Дортмундський університет ТУ, а також університети Ахена та Білефельда. У зимовому семестрі до них приєднаються й інші.

    На відміну від Deutschlandticket, попередній семестровий квиток діяв лише на регіональному рівні.

     

    Саксонія

    Більшість студентів університетів Саксонії зможуть користуватися пільговим Deutschlandticket з літнього семестру – наприклад, у Дрездені, Лейпцигу та Цвіккау. Угода з Хемницьким технологічним університетом знаходиться на стадії завершення, повідомляє Транспортна асоціація Центральної Саксонії. .

     

    Саксонія-Анхальт

    У багатьох місцях регіональний семестровий квиток значно дешевший від загальнонаціонального Deutschlandticket – наприклад, в університетах Магдебурга, Вернігероде та Стендаля. Оскільки опитування серед студентів все ще продовжуються, перехід на новий квиток може відбутися не раніше зимового семестру, повідомила представниця Магдебурзького студентського союзу.

    У Галлі та Мерзебурзі, навпаки, студенти можуть користуватися пільговими Deutschlandticket по всій країні з 1 квітня.

     

    Мекленбург-Передня Померанія

    У північно-західній землі в акції бере участь лише Університет Ростоку. Університет Грайфсвальда та університети Штральзунда та Нойбранденбурга вирішили відмовитися від квитка.

     

    Нижня Саксонія, Саар, Шлезвіг-Гольштейн, Бремен

    У Нижній Саксонії та Саарі Deutschlandticket для студентів буде запроваджено лише у зимовому семестрі. Те саме стосується і північного міста-держави Бремен.

    Найпівнічніша земля Німеччини Шлезвіг-Гольштейн також планує ввести квиток у зимовому семестрі 2024-25 року.

  3. Заборона на використання дизельного палива в Німеччині існує вже багато років, але досі не введена. Проте з квітня 2024 року на автозаправних станціях вперше почнуть використовувати більш екологічні види палива.

    Нові, більш кліматично безпечні види дизельного палива, які будуть доступні на німецьких АЗС з квітня 2024 року, називаються XTL, «HVO 100» і B10.

    Всі три нові види дизельного палива значно безпечніші для клімату, ніж «звичайне» дизельне паливо. Це дає можливість автомобілям з дизельними двигунами внутрішнього згоряння їздити практично без викопного палива і, таким чином, бути значно більш CO2-нейтральними під час поїздок.

    Поки невідомо, скільки коштуватиме нове, екологічніше дизельне паливо. AutoBild повідомляє про класичну заправну станцію в Хойє, Нижня Саксонія, де вже пропонується екологічно чисте дизельне паливо.

    Там більш екологічне дизельне паливо коштує на 16 центів дорожче за літр порівняно зі звичайним.

     

    Наразі дозволи доступні лише для декількох моделей від автовиробників:

    • Audi,

    • BMW,

    • Citroën/Peugeot/Opel,

    • Nissan,

    • Renault/Dacia,

    • Seat/Cupra,

    • Škoda,

    • Toyota,

    • Volvo,

    • VW.

     

    Якщо ви не впевнені, що можете заправлятися новим, більш екологічним паливом, зверніться до продавця вашого автомобіля.

     

  4. Важливо не те, коли ви подасте заяву на громадянство Німеччини. Важливо, як ви його подасте.

    Рекомендовано  додати до заяви супровідний лист, у якому пояснюється, що саме у вашій заяві може здатися владі ненормальною. Наприклад, це можуть бути прогалини у вашій трудовій біографії або якщо ваші діти вказані в заяві, але носять інше прізвище, ніж ви.

    Також варто скласти нумерований індекс для всіх документів та акуратно розкласти їх у паперовій чи електронній папці. Якщо ви подаєте заяву через Інтернет, він рекомендує переконатися, що ваші документи відскановані та позначені якомога акуратніше, і зберегти їх у форматі PDF.

     

    Але багато претендентів досі цього не роблять.

    Одна з найпоширеніших помилок, з якою він стикається, – люди думають, що заяви на громадянство розглядатимуться в порядку їх надходження.

    Насправді деякі співробітники можуть присвячувати цілі дні розгляду заяв від осіб однієї національності – адже багато файлів, які вони переглядатимуть, будуть однаковими для всіх заявників, яких вони розглядають у цей день, що прискорює їхню роботу.

    Витративши трохи часу на складання добре організованої та грамотно поданої заяви, ви також можете отримати більшу віддачу.

     

    Простіший процес подання заяви

    Новий закон про громадянство Німеччини, який федеральний президент нещодавно підписав після проходження через Бундестаг на початку цього року, набирає чинності 26 червня.

    Серед багатьох заходів щодо лібералізації законодавства про громадянство він дозволяє подвійне громадянство для громадян країн, що не входять до ЄС, і скорочує термін проживання в Німеччині до отримання громадянства з восьми до п'яти років.

    Влада очікує збільшення кількості заявок, оскільки багато людей, які проживають у Німеччині десятиліттями, нарешті подають заяву на отримання німецького громадянства, оскільки незабаром вони зможуть зберегти свій оригінальний паспорт.

  5. З 10 червня по 15 червня при Соборі  Святої  Софії відбуватиметься денний дитячий табір для дітей віком від 6 до 13 років (включно). Запис за номером телефону 3519951273 через смс повідомлення у WhatsApp потрібно написати прізвище та імʼя дитини і скільки років. Кількість мість обмежена

  6. Вже сьогодні в Празі пройде один із найкрасивіших річкових фестивалів - Navalis, присвячений святому Яну Непомуцькому.

    Святкові заходи розпочнуться о 14:30 на Градчанській площі з урочистого осідлання та прикрашання коней. О 17:30 у соборі святого Віта відбудеться літургія, а о 19:00 процесія вирушить до Карлового мосту.

    На воду вийдуть різноманітні судна та венеціанські човни, а також відбудеться заплив моржів.

    О 20:30 також розпочнеться концерт.

  7. Стати учасником програми можуть люди:

    • які документально підтвердять перетин кордону після 24 лютого 2022 року;

    • перебувають на даний момент на території Польщі;

    • готові орендувати житло мінінум на 12 місяців;

    • мають мінімальний дохід домогосподарства (залежно від воєводства 3 000-4 500 злотих);

    • належать до групи, яка особливо наражається на ризик втратити житло.

     

    Програма підтримки українців діє на всій території Польщі.

     

    Допомога фонду включатиме:

    • під час пошуку житла: міні-посібник із самостійного пошуку житла, дистанційні послуги агента з нерухомості та доплата за його послуги;

    • під час підписання договору оренди: зразки договорів оренди, підписання договору за допомогою мобільного телефону та переклад комунікації з власником житла, страхування, послуги нотаріуса;

    • фінансова підтримка: дофінансування до депозиту, часткова оплата орендної плати;

    • покращення життєвої ситуації: дофінансування мовних курсів, професійного навчання, догляду за дітьми;

    • інформаційна підтримка та перенаправлення до допоміжних служб.

     

    Подати заявку можна, заповнивши анкету. Це варто робити не раніше, ніж за 31 день до запланованої дати початку оренди.

  8. У Чехії триває другий етап продовження тимчасового захисту для українців – візит до відділення МВС для вклеювання візи. У цьому році деякі правила змінилися.

    Які документи необхідно мати при відвідуванні відділення та що варто врахувати біженцям, РБК-Українарозповідає з посиланням на proukrainu.blesk.cz.

     

    Із собою слід взяти такі документи:

    • дійсний закордонний паспорт, якщо є, або інший документ, що посвідчує особу;

    • підтвердження про наявність житла;

    • письмове підтвердження про наявність житла (doklad (potvrzení) o zajištění ubytování) – підпис власника квартири/нерухомості або уповноваженої особи, яка розпоряджається цим житлом має бути офіційно завіреним;

    • договір оренди або суборенди: завірений підпис не потрібен. У МВС рекомендують подати завірену копію договору, бо надані документи будуть прикріплені до справи;

    • якщо підтвердження підписане не власником нерухомості, необхідно надати документ який підтвердить зв’язок між власником нерухомості та особою, яка підписала підтвердження (це може бути довіреність від власника або завірена копія договору);

    • підтвердження про проживання не потрібне, якщо людина живе у державному гуманітарному житлі.

     

    Для кожного члена домогосподарства треба надати окреме підтвердження про проживання – як для дорослих, так і для дітей.

  9. Київстар пропонує послугу "Роумінг як вдома" українцям, які перебувають у Німеччині, Польщі та ще 25 країнах Європи.

    Клієнти компанії можуть продовжувати платити за тариф як в Україні, користуватися тим же обсягом хвилин і SMS. А для інтернету нараховується окремий пакет мегабайтів у роумінгу.

     

    Які умови "Роумінгу як вдома"?

    Скільки хвилин, SMS та мегабайтів нараховується кожному окремому клієнту залежить від тарифу, яким він уже користується.

    Причому умови автоматично активуються, як тільки перетнете кордон однієї з 27 країн. Всю детальну інформацію можна знайти на їх офіційному сайті.

  10. Інформацію про те, що українські чоловіки мобілізаційного віку зможуть отримати тимчасовий захист як і раніше, підтвердили також у фінському Міністерстві оборони.

    “Практика прийняття рішень фінською міграційною службою не змінилася після внесення змін до українського законодавства”, — повідомила регіональна співробітниця відділу з питань надання притулку Міграційної служби Фінляндії (Migri) Мінна Серрадж.

    "Фінляндія уважно стежить за розвитком подій в інших країнах ЄС. На думку Фінляндії, важливо знайти рішення щодо тимчасового захисту на рівні ЄС", – повідомила в електронному листі Улла Тулонен з відділу комунікацій Міністерства оборони.

  11. Маршрут Київ-Варшава (поїзд № 67/68) є найбільш популярним, але попит на квитки перевищує кількість доступних місць у 10 разів.

    Тому квитки до Варшави можна придбати виключно через мобільний додаток, використовуючи верифікацію акаунту за допомогою "Дія.Підпис".

     

    Квитки на поїзд Київ-Варшава та у зворотному напрямку варто шукати у мобільному застосунку "УЗ":

    • Задати у пошуку станцію "Варшава Всходня" і обрати дати поїздки. Квитки надходять у продаж о 9:00 за 20 днів до поїздки.

    • Вибрати поїзд №67/68 з Києва до Варшави;

    • Підтвердити особу за допомогою "Дія.Підпис";

    • Обрати вагон та місце;

    • Оплатити квиток зручним способом.

     

    Також існують потяги з України:

    • До Перемишля – з Києва, Одеси, Харкова, Запоріжжя.

    • До Хелма – з Києва, Дніпра, Харкова.

  12. Всі приймальні, які зазначені нижче відкриті цілодобово.

     

    Berlin – Берлін

    Tegel (старий аеропорт)

    Найбільший пункт первинного прийому, звідки біженців розселяють по всій країні. Територія закрита, потрапити сюди можна лише спеціальним автобусом, а власне авто потрібно залишати на зовнішній парковці.

     

    Bayern — Баварія

    München: Dachauer Str. 122a, 80637 München

    З цього приймального пункту йде розподіл до інших таборів Баварії. Не завжди приймають біженців з домашніми тваринами. Це проблемно, адже подальший розподіл з тваринами неможливий, а притулки в Баварії переповнені.

     

    Baden-Württemberg — Баден-Вюртемберг

    Karlsruhe (Durlacher Allee 100, 76137 Karlsruhe)

    Часто перенаправляє на інші федеративні землі. Можна приїхати на власному авто, але потрібно припаркуватися поза межами приймального пункту. Біженці з тваринами, більшими за кішку, не приймаються.

     

    Meßstetten (Geißbühlstraße 51, 72469 Meßstetten)

    Знаходиться у важкодоступному місці, тому краще добиратися на автомобілі. Не приймають біженців з домашніми тваринами.

     

    Freiburg (Basler Landstraße 16, 79111 Freiburg)

    Не приймає біженців, які потребують спеціального медичного догляду. У таборі можуть проживати біженці з тваринами, але собаки мають бути на повідку.

     

    Hessen — Гессен

    Gießen (Rödgener Straße 59-61, 35394 Gießen Ankunftshalle)

    Приймальний пункт працює лише по буднім дням до 20.00. В інший час вас також можуть прийняти, але доведеться довго очікувати. У крайньому випадку зверніться до Bahnhofsmission у Франкфурті, там вас розмістять на одну ніч.

     

    Schleswig-Holstein — Шлезвіг-Гольштейн

     

    Neumünster (Haart 148, 24359 Neumünster)

    Приймальний пункт, з якого продовжується розподіл до інших таборів.

     

    Boostedt (Von-dem-Borne-Straße, 24598 Boostedt)

    Часто перенаправляє на інші федеративні землі. Біженців завжди приймають з тваринами та навіть з великими собаками.

     

    ✈️ Українці в Європі

  13. На сайті установи зазначено, що з 10 травня 2024 року припиняється реалізація експериментального проекту щодо одночасного оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

     

    Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 7 травня 2022 року № 541 експериментальним проектом були передбачені послуги:

    • одночасного оформлення, обміну паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон;

    • одночасного оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміну паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон одному з батьків (усиновлювачів) або інших законних представників дитини, а також паспорта громадянина України для виїзду за кордон дитині/дітям, яка/які не досягла/не досягли 14-річного віку;

    • одночасного оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обміну паспорта громадянина України одному з батьків (усиновлювачів) або інших законних представників дитини та паспорта громадянина України для виїзду за кордон дитині/дітям, яка/які не досягла/не досягли 14-річного віку.

     

    Вищезгадані послуги не надаватимуться з моменту завершення експериментального проекту.

  14. З 17 червня 2024 року можна звернутися до UAF за підтримкою у фінансуванні IELTS або навчанні.

     

    Заявки розглядаються у порядку надходження. Умови реєстрації:

    • Ви потрапляєте під дію Директиви про тимчасовий захист для України.

    • Вас умовно допущено до вищої або наукової освіти в Нідерландах.

    • Ваш рівень англійської мови приблизно відповідає рівню В2, визначеному за стандартами Загальноєвропейських компетенцій володіння мовами (CEFR).

     

    Як зареєструватися для отримання підтримки?

    17 червня 2024 на цій сторінці буде розміщено контактну форму.

    Ви можете надіслати запит через контактну форму. Після відправлення форми ви отримаєте підтвердження разом з додатковою інформацією про можливі наступні кроки для завершення реєстрації. Ми повідомимо вас не пізніше кінця червня, чи можемо вас підтримати.

     

    На цьому сайті ви зможете знайти корисну інформацію про такі питання:

    • Як стати студентом у Нідерландах як біженець з України

    • Порівняння мого диплома або попередньої освіти з голландською системою освіти

    • Детальні відомості про оплату навчання

    • Потреба у пройденні курсу англійської мови або іспиту IELTS для допуску до навчання.

  15. Порядок встановлює процедури збирання, зберігання, обробки та використання відомостей Реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів, а також визначає порядок перевірки дійсності військово-облікових документів консульськими посадовими особами закордонних дипломатичних установ України, уточнення персональних даних військовозобов’язаних та резервістів.

  16. Україна та Європейський Союз домовились щодо подовження статусу тимчасового захисту для українців.

    Про це розповіла віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

    "Ми прийняли рішення, що статус тимчасового захисту буде продовжений, тому що безпекові умови не дозволяють прийняти будь-яке інше рішення", - розповіла Стефанішина.

  17. Слід звернути увагу, що для тривалого перебування в Польщі з метою роботи або навчання вам потрібна віза типу D. Як правило, вона видається терміном до року.

     

    Зокрема, польська віза типу D дозволяє:

    • перебувати в країні протягом усього терміну дії візи;

    • перебувати на території країн Шенгенської зони до 3 місяців протягом півроку.

     

    Для отримання національної візи до Польщі самостійно українцям необхідно виконати такі кроки:

    • Знайти найближче до місця проживання консульство Польщі та отримати інформацію про вимоги для отримання візи.

    • Заповнити та надіслати заявку на візу. У заявці потрібно вказати особисту інформацію, мету поїздки, плановані дати поїздки та іншу інформацію, яка може знадобитися для розгляду заявки.

    • Надати необхідні документи. Зазвичай потрібно надати паспорт, фотографії, запрошення з Польщі та інші документи, які можуть підтвердити ваші наміри повернутися до України після поїздки до Польщі.

    • Сплатити консульський збір.

    • Чекати на рішення за заявкою. Зазвичай, заявка розглядається протягом декількох тижнів. Якщо ваша заявка буде схвалена, вам видадуть візу, яка дозволить вам в'їхати до Польщі на певний термін.

     

    При цьому існує кілька видів національних віз до Польщі, включаючи:

    • Віза D – для людей, які планують перебування в Польщі понад 90 днів, включаючи студентів, працівників та бізнесменів.

    • Віза на підставі карти поляка - для іноземних громадян, які мають предків, що походять із Польщі або були громадянами Польщі, та які хочуть відвідати країну для знайомства з її культурою чи історією.

    • Віза на підставі шлюбу з громадянином Польщі – для іноземних громадян, які перебувають у шлюбі з громадянами Польщі, які хочуть відвідати або залишитись у Польщі на тривалий період часу.

  18. Прийом громадян у консульському відділі Посольства України у Швейцарській Конфедерації здійснюється за попереднім записом в понеділок, середу, четвер та п’ятницю з 09.00 до 13.00, у вівторок з 14.00 до 18.00

     Без попереднього запису (у порядку «живої черги») кожного четверга з 14.00 до 16.00 проводиться консульський прийом для вразливих верств громадян України: люди з інвалідністю (наявність посвідчення обов’язкова) та особи старечого віку (від 71 років для чоловіків та від 74 років для жінок).

    Посилання для запису на прийом https://go.mfa.gov.ua

    Запис на прийом з візових питань:

    https://visa.mfa.gov.ua/visa/index

  19. Влада планує запровадити для українських біженців нове правило. Працевлаштованих людей зобов'яжуть оплачувати проживання у муніципальних притулках.

    У муніципалітеті Гільверсюм українців вже найближчим часом проситимуть робити внески, повідомляє РБК-Україна з посиланням на hilversumsnieuws.nl.

    Зазначається, що поки внески є добровільними, тож ніхто не буде перевіряти, хто з біженців їх сплатив.

    "Переміщені особи будуть проінформовані про це рішення листом і їм буде надана можливість сплатити внесок, який відповідає їхньому бюджету", – пояснили чиновники.

  20. DGТ знижує похибку радарів на дорогах Іспанії. Тепер стаціонарні пристрої реєструють швидкість нижче 100 км/год з перевищенням 3 км/год, а не 5 км/год, як раніше. Для швидкості поки 100 км/год похибка становить 3%, а не 5%.

    Мобільні радари тепер допускають похибку до 5 км/год для швидкості менше 100 км/год і до 5% для швидкості вище 100 км/год.

    Таким чином, на дорозі з обмеженням 50 км/год стаціонарний радар фіксує порушення при швидкості від 53 км/год, а мобільний - від 55 км/год.

    Штраф становить від 100 до 600 євро, і водіям також знімають від 2 до 6 балів.

  21. Уникнути мобілізації через «релігійні переконання» не вийде,Верховний суд України. У рішенні йдеться, що право сповідувати релігію або переконання не є абсолютним і може бути обмежене, особливо в умовах збройної агресії.

  22. Житлова допомога, відома як Wohngeld:

     

    Хто має право на цю допомогу:

    • Особи з власним доходом в Німеччині.

    • Ті, хто самостійно покриває витрати на житло, оренду або власне житло.

     

    Хто не має права на житлову допомогу:

    • Отримувачі соціальної допомоги "Bürgergeld", яка вже включає витрати на житло.

     

    Необхідні дані для розрахунку допомоги:

    • Дохід сім'ї або домогосподарства.

    • Розмір орендної плати та комунальних платежів.

    • Кількість осіб, що проживають у квартирі.

     

    Розмір допомоги можна визначити за допомогою калькулятора.

  23. Згідно з новим законом, чоловіки, які перебувають за кордоном, повинні оновити свої дані протягом 60 днів з дня набрання чинності цього закону, до 16 липня 2024 року.

     

    Щоб оновити військово-облікові дані за кордоном, можна скористатися кількома варіантами:

    • Звернутися до дипломатичної установи України, а саме до посольства або консульства України у країні перебування.

    При цьому треба мати при собі паспорт громадянина України, військовий квиток (або тимчасове посвідчення військовозобов'язаного) та документи, що підтверджують місце проживання за кордоном;

    • Використати Електронний кабінет військовозобов’язаного.

     

    Ті, хто не оновить свої дані до 16 липня 2024 року, стикнуться з такими наслідками:

    • штраф у розмірі 3-5 тисяч гривень;

    • обмеження на виїзд з країни;

    • втрата можливості отримати консульські послуги.

  24. “Празький Майдан” запрошує на благодійний вечір на підтримку ЗСУ.

    У програмі: виставка картин, лотерея та акціон, кейтеринг від The Borsch, виступ гурту Kokeš Jazz Trio та розіграш олімпійського календаря з підписом Домініка Гашека.

    Коли: 23 травня о 18:00

    Де: Táborská 372/36, Praha 4 Nusle

    Квитки: 400 крон (у ціну квитка входить безкоштовний кейтеринг та вино).

    Придбати можна за посиланням

  25. Українці зможуть раніше зареєструватися у реєстрі населення та отримати вищі виплати. Про це заявила міністр міграції Швеції Марія Мальмер Стенергард, повідомляє РБК-Україна з посиланням на sverigesradio.se.

    Уряд Швеції представив зміни до законодавства щодо покращення соціальних умов для українських біженців з 1 листопада. Зареєструватися до реєстру населення можна буде через 12 місяців перебування у країні.

    Українці, які зареєстровані у Швеції, матимуть право на медичне та стоматологічне обслуговування, на виплати, якщо перебувають вдома з хворими дітьми або у відпустці по догляду за дитиною. Також біженці зможуть отримати ідентифікаційний номер банку.

    З осені виплати від Міграційного агентства Швеції  можна буде отримувати 308 шведських крон (27 євро) на день.

    Втім, українські біженці не матимуть права на інші пільги – наприклад, на виплати на дитину чи житлову допомогу.

×
×
  • Створити...