Перейти до публікації

Sofia_Petrenko

Модератор
  • Публікації

    1 539
  • Зареєстрований

  • Відвідування

  • Днів у лідерах

    13

Усі публікації користувача Sofia_Petrenko

  1. ЄС має ухвалити рішення про передачу Україні чоловіків призовного віку, — заявив міністр національної оборони Польщі Ми сьогодні говорили про це на Раді міністрів. Ми говорили, щоб це було рішення на європейському рівні. І я знаю, що переговори між Києвом і Брюсселем на цю тему тривають, — сказав Косіняк-Камиш.
  2. Чоловіки, які перебуваючи за кордоном уточнять свої дані на вимогу закону про мобілізацію, матимуть доступ до консульських послуг. Також МЗС України «розвіює міфи» та уточнює деякі актуальні питання.
  3. Польський уряд вніс зміни до закону про допомогу українським біженцям. Низку виплат прив'язали до навчання дітей біженців у школі: • Пов'язування виплат допомоги 800+ і допомоги «Добрий старт» з обов'язковим навчанням у школі. • Проєкт також передбачає скасування грошових пільг, пов'язаних із компенсацією витрат на проживання та харчування біженців. Це стосується власників приватних приміщень. • Закон набуде чинності 1 липня 2024 року. • Тимчасовий захист українців продовжили до 30 вересня 2025 року.
  4. Відділення розташоване у Барселоні, там можна відправити та отримати посилки вагою до 100 кг. Термін доставки з України — від 8 днів.
  5. TikTok можуть заблокувати на всій території ЄС, — Politico. Тепер соцмережу зіставляють із «небезпекою» для населення, яку потрібно запобігати блокуванням додатку.
  6. Естонія не буде висилати українських чоловіків віком від 18 до 60 років з протермінованими паспортами. Про це офіційно заявили в МВС Естонії.
  7. У новій редакції закону про допомогу громадянам України польський уряд планує врегулювати питання, що стосуються формальностей, пов'язаних із перебуванням чоловіків призовного віку. Про це заявив міністр внутрішніх справ та адміністрації Польщі Марцін Кервінський. Тимчасовий захист у Польщі для українських громадян діє до 30 червня 2024 року. Із 1 липня правила перебування українців хочуть змінити. Нову редакцію закону уряд готується представити на засіданні у вівторок. "За кілька днів ми подамо нову редакцію цього закону, де будуть врегульовані усі ці питання", – відповів минулого тижня голова відомства.
  8. Онлайн-платформа "Lingoda" пропонує українцям курси німецької мови. — Щоденні та проходять двічі на день - о 10:00 та о 16:00; — Навчальні матеріали - безплатно; Якщо ви хочете взяти участь, надішліть заявку на електронну пошту helpukraine@lingoda.com. Tutorspace — На сайті tutorspace.de ви можете знайти приватних викладачів німецької мови, які готові допомогти вам безплатно; — Ви також можете вибрати між навчанням онлайн (Deutschlehrer online) і навчанням на місці (Deutschlehrer vor Ort). IBB пропонує безплатні онлайн-курси німецької мови для біженців з України. VHS Lernportal (сайт, для кожного рівня є окремий додаток на Android та iOS) Рівень мови: A1-С1 — Вправи на граматику; — Вивчення нових слів; — Навчання поділене на зручні для проходження курси. Сайт Preply — Для відвідування уроків вам необхідно заповнити онлайн-формуляр, вказавши ім'я, електронну пошту та мову, яку ви вивчаєте. — Вам також необхідно обрати час, коли вам зручніше відвідувати уроки. — Це безоплатно. Одне заняття триває одну годину. Babbel (Android та iOS) та Jicki — Вивчення нових слів; — Діалоги, що відповідають життєвим ситуаціям; — Розпізнавання мовлення; — Уроки з граматики. Користування застосунками безоплатне для всіх, хто обирає українську як рідну мову. Easy German News (Android та iOS) Рівень: A1-С1 — Практика читання з актуальними новинами/статтями; — Аудіювання, говоріння та читання; — Вбудований словник українською мовою. Додаток безкоштовний, доступний українською, є реклама.
  9. Згідно з ЄДЕБО, іноземний документ про освіту не буде відображатися у цьому застосунку. «Крім того, якщо ви здобули освіту за межами України та не вступали з цим документом на навчання до українських закладів освіти, то відомості про ваш документ не вносились до ЄДЕБО», — йдеться у повідомленні.
  10. У середу, 1 травня, запустять Варшавські туристичні лінії (WLT) — на вулиці столиці повернуться історичні автобуси та трамваї, а два береги Вісли з'єднають пороми. Поїздки на поромах будуть безкоштовними, а в автобусах та трамваях діятимуть квитки та знижки. З 1 травня почнуть їздити старовинні трамваї ліній 36 і T, а також – на лінії 100 – ретро-«Ікаруси» та знаменитий автобус «Ельч» (його ще називають «огірком»). Лінія 36 обслуговується ретро-трамваями 13N («сосисками») і що курсують до сьогодні 105Na «акваріумами». Трамвай вирушить із площі Нарутовича, проїде Політехніку, площу Збавичеля, промине Банківську площу, а на Жолібожі шлях пролягає через «зелені» рейки на вулиці Mickiewicza і далі. Лінія 36 курсуватиме з 1 травня по 22 вересня, у неробочі дні. На літніх канікулах (з 22 червня по 1 вересня) лінія курсує щодня. По Варшаві також почнуть їздити культові «Ікаруси», вони обслуговуватимуть лінію 100 з 1 травня по 22 вересня у вихідні та святкові дні, плюс 2 та 31 травня та 16 серпня – кожні 45 хвилин. Автобуси лінії 100 розпочинатимуть і завішатимуть свій маршрут на Центральному залізничному вокзалі. Пороми курсуватимуть у вихідні з 1 травня по 22 вересня, а в канікули переправи працюють щодня. Подорожі на поромах безкоштовні.
  11. Новий закон про кваліфікованих працівників у Німеччині передбачає прискорений спосіб отримання постійного посвідки: деякі групи населення можуть отримати його вже через два роки, а не через п'ять. Перерахуємо всі можливі варіанти отримання ПМП у Німеччині згідно з AufenthG: • §9 Niederlassungserlaubnis (NE) — внутрішнє німецьке ПМП після 5 років перебування та 60 внесків до пенсійного фонду. • §9a Erlaubnis zum Daueraufenthalt-EU (DA-EU)— загальноєвропейське ПМП, також 5 років та інші аналогічні умови NE. • §18c Abs. 1 Satz 1 — NE для Fachkraft (робоча віза), після 3 років, якщо ви володієте німецькою мовою на рівні B1 або вище. • §18c Abs. 1 Satz 2 — NE для Fachkraft, які закінчили німецький вищий або середній професійний навчальний заклад, 2 роки та 24 місячні внески. • §18c Abs. 2 - NE для власників ЦК, 33 місяці та внеску з сертифікатом знання німецької А1 або 21 місяць та внесок при знанні німецької на рівні В1. • §18c Abs. 3 — NE для висококваліфікованих працівників, які мають високу цінність для німецького ринку праці, без термінів, як виняток, наприклад, учений або професор зі світовим ім'ям. • §21 Abs. 4 - NE для приватних підприємців, 3 роки, за умови успішного виконання початкових планів бізнесу. • §23 Abs. 2 — NE з гуманітарних міркувань для захисту політичних інтересів Німеччини, використовується для єврейської лінії. • §26 Abs. 3 та 4 – NE для визнаних біженців (Asyl) та членів їхніх сімей після 5 років перебування та успішної інтеграції. • §28 Abs. 2 - NE для подружжя громадян Німеччини, 3 роки. • §31 Abs. 3 - NE для подружжя іноземців, які мають NE або DA-EU, у разі розлучення. • §35 Abs. 1 Satz 1 - NE для дітей віком від 16 років, 5 років. • §38 - NE для колишніх громадян Німеччини. Додаткові умови: • знання мови на рівні В1; • сертифікат знання основ життя в Німеччині Lebens in Deutschland або Einbürgerungstest; • стабільна фінансова ситуація; • достатня житлова площа.
  12. Литва може допомогти Україні у поверненні чоловіків призовного віку, — про це заявив голова Міноборони країни. Він пояснив, що країна спершу дочекається, як цю процедуру проводитимуть у Польщі.
  13. Генеральне консульство України в польському Любліні поновило видавання паспортів для виїзду за кордон громадянам, які подали заяви до 23 квітня. Українці зможуть отримати документи після їхнього доставлення до установи. Що стосується видавання документів подорожування - від 23 квітня, поки усі українські системи не буде приведено відповідно до міжвідомчої взаємодії, то консульства України за кордоном видають посвідчення про повернення.
  14. Держдепартамент США назвав призупинення консульських послуг за кордоном для українських чоловіків мобілізаційного віку «складним питанням». Про це в коментарі Радіо Свобода заявив офіційний представник дипломатичного відомства США у Брюсселі Деніел Сайзек. «Зрозуміло, що потрібні люди для ЗСУ, аби захищати країну… Це складне питання і важко сказати. Важливо, що Європа, і певною мірою США теж, – вітали українців, які вирішили, що їм та їхнім родинам потрібно було виїхати з України, і це була ще одна важлива частина підтримки Європи, наприклад. Водночас правильно, що уряду України потрібно інтенсивно та серйозно вивчати ситуацію», – зазначив він. Представник Держдепу додав, що уряд США поважає право уряду України визначати свою політику.
  15. Військовозобов'язані громадяни України не отримають продовження права на перебування в Польщі і можуть бути депортовані: «все можливо», — Financial Times з посиланням на міністра оборони Польщі. Ми вже давно говорили про те, що можемо допомогти українській стороні в тому, щоб ті, хто зобов'язаний нести військову службу, поїхали в Україну.
  16. У Німеччині для українців призовного віку - все по старому: їх не позбавлятимуть статусу біженців, — пише DW У МВС Німеччини запевнили, що рішення МЗС України призупинити надання консульських послуг для чоловіків, не вплине на статус біженців у ФРН.
  17. Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку, — міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш Раніше Варшава пропонувала Києву допомогу, аби ті, хто підлягає військовій службі, поверталися до своєї країни для виконання свого громадянського обов'язку, наголосив урядовець. Я думаю, що багато поляків обурюються, коли бачать молодих українських чоловіків у готелях і кафе, і чують, скільки зусиль ми повинні докласти, щоб допомогти Україні. «Будь-яка підтримка можлива», — сказала Косіняк-Камиш про те, як відреагує Польща, якщо Київ попросить допомоги.
  18. • ВНЖ, видана за параграфом 24 (AufenthG), припиняє дію після перебування за межами Німеччини протягом 180 днів. • Якщо ВНЖ ще не отримано, необхідно звернутися до Ausländeramt із заявою про зупинення процедури його видачі. Список дій перед від'їздом для біженців: • Оренда квартири. Стандартно за 3 місяці потрібно повідомити про виїзд, але це має бути прописано у вас у договорі. • Договір на постачання електропостачання. Потрібно повідомити про бажання розірвати контракт та отримати бланк, до якого потім буде внесено останні показання електричного лічильника в день від'їзду. • Контракт з інтернет-провайдером. При розриві договору, швидше за все, не вдасться користуватися Інтернетом до останнього дня перед від'їздом. • Дитячі дошкільні заклади та школа. Якщо дитина відвідувала школу, дитячий садок, групу продовженого дня, спортивну секцію, про від'їзд обов'язково треба попередити всіх. • Інтеграційні курси. Як правило, пропонують припинити навчання після завершення поточного модуля. • У Jobcenter необхідно подати заяву про відмову від допомоги за певною датою. • Бюро реєстрації. Необхідно отримати свідоцтво про зняття з обліку (Anmeldung) за місцем проживання. Воно видається лише за 10 днів до дати від'їзду. Штраф за несвоєчасне повідомлення про виїзд із країни становить до 1000 євро. • Страхування. Відмовитися від страхування можна через онлайн-форму на сайті компанії або відправивши відмову листом. • Банк. Для закриття рахунку необхідно подати заявку особисто. • Мобільний зв'язок. Договір також слід розірвати. SIM-картки без контракту автоматично анулюються. Але якщо ви виїхати не повідомивши: • сума Ваших заборгованостей збільшуватиметься; • з великою ймовірністю можлива заборона на в'їзд на територію Євросоюзу; • можливі адміністративні, а також кримінальні санкції щодо Вас; • Контракти/договори не будуть розірвані в автоматичному режимі.
  19. Уряд України заборонив пересилати за кордон паспорти для чоловіків віком 18-60 років. Йдеться про внутрішні і закордонні паспорти України.
  20. Згідно з прийнятою Постановою Кабміну, військовозобов'язані чоловіки 18-60 років зможуть отримати закордонні паспорти та паспорти громадянина України тільки на території України, — постанова При цьому у новому правилі є винятки. Паспорти, як і раніше, видаватимуть низці осіб, а саме: - особам з інвалідністю, які мають документи, що підтверджують статус, - особам, які виїхали як супроводжуючі своєї дружини з інвалідністю або батьків своїх або батьків дружини з інвалідністю 1-2 групи, - особам, які здійснюють догляд за інвалідами 1 або 2 групи, - батькам, усиновлювачам чи опікунам дітей з інвалідністю до 18 років, - батькам повнолітніх осіб з інвалідністю 1-2 групи, - дідусі, брати, вітчима дітей з інвалідністю, - опікунам осіб з інвалідністю у складі родичів 1 порядку, - особам, які мають дітей із захворюваннями, що потребують медичного втручання за кордоном.
  21. Очікувані проблеми у французьких аеропортах у зв'язку зі страйком вже назвали у ЗМІ "чорним четвергом". За попередніми оцінками, може бути скасовано до 70% рейсів. За словами Національної спілки авіадиспетчерів (SNCTA), до участі у страйку буде залучена рекордна кількість авіадиспетчерів. Страйк припадає на розпал весняних шкільних канікул, що може спричинити додатковий безлад. Авіадиспетчери страйкуватимуть після провалу переговорів щодо проєкту реформування аеронавігаційного обслуговування.
  22. Будапешт, Угорщина Поїзд, що відправляється з центрального вокзалу Відня, доставить вас до столиці Угорщини приблизно за 2 години 40 хвилин. Ціни різняться, але квитки можна знайти всього за 24 євро в один бік. Прага, Чехія Поїзд із центрального вокзалу Відня доставить вас до історичної та жвавої Праги за 4 години 40 хвилин, ціною менше 40 євро, залежно від дня – навіть дешевше, якщо ви не проти пересадок під час подорожі. Загреб, Хорватія Прямий поїзд відправляється з центрального вокзалу Граца та прибуває до центру хорватської столиці приблизно за 3 години 50 хвилин. Квитки можна знайти за 23 євро. Мюнхен, Німеччина Ви можете сісти на поїзд на головному вокзалі Зальцбурга та прибути до Мюнхена менше ніж через дві години за трохи більше 30 євро. Цюріх, Швейцарія З Інсбрука поїздка на поїзді відносно коротка, приблизно три з половиною години. Квиток можна придбати за 39,90 євро на прямий потяг або з чотирма пересадками за майже 15 євро і менше ніж за п’ять годин подорожі. Знайти квитки та актулаьні ціні на конкретну дату можна за посиланням: https://www.oebb.at/en/
  23. Міністр внутрішніх справ Чехії Віт Ракушан обговорив із біженцями з України питання, пов'язані з їх подальшим перебуванням у країні після закінчення терміну дії тимчасового захисту у березні 2025 року. "Зрозуміло, однією з умов буде те, про що ви питаєте – це економічна самодостатність, наявність роботи, незалежність від нашої системи допомоги. Такі люди, звичайно, матимуть певний тип права на довгострокове перебування", - запевнив Ракушан. Міністр додав, що якщо військові дії в Україні продовжаться, то певні форми тимчасового притулку діятимуть у Чехії та після березня 2025 року. А бажающим залишитися в цій країні надовго надаватиметься можливість перейти на інший правовий режим перебування.
  24. Знімаючи квартиру, будинок в Німеччині, ви маєте певні права і обов'язки, визначені у договорі оренди. - Орендар зобов'язаний підтримувати квартиру в належному стані, але відповідальність за усунення серйозних несправностей лягає на орендодавця. - Особливі суперечки можуть виникати щодо плісняви, де орендарі часто мусять доводити, що вони не сприяли її появі. Якщо виявлено дефект, орендар має право вимагати зниження плати на час, поки дефект не усунуто. - Орендодавець може розірвати договір без попередження лише з вагомих причин, наприклад, при значній заборгованості по орендній платі. - Орендар має право приймати гостей і володіє квартирою на час оренди. Орендодавець не має права відвідувати квартиру без згоди орендаря, але може оглянути її за попередньою домовленістю. - Якщо договір не обмежує утримання тварин, орендар може тримати малі тварини, але питання про собак і кішок залежить від рішення орендодавця. - Після завершення договору орендодавець має від трьох до шести місяців на повернення депозиту, за умови, що квартира здана в стані, визначеному договором, та відсутні борги за оренду.
  25. Скляне царство у Віденському Лісі Хто вже побував у Скляному царстві знає, Це не просто повернення у дитинство, це скляна казка та історія кохання. У поїздці побачите колишню резиденцію Габсбургів – чарівне містечко Лаксенбург Schloßpl. 1, 2361 Laxenburg, Австрия +43 2236 71226 Маршрут: Замок Лаксенбург та Музей скла (галерея, скляні квіти у ботанічному саду і зараз там уже відкритий і садок!) https://www.schloss-laxenburg.at/
×
×
  • Створити...