Alona Опубліковано: 12 травня 2022 Поділитись Опубліковано: 12 травня 2022 З 21 березня 2022 року всі транспортні засоби , мотоцикли та причепи , зареєстровані за кордоном, які перебувають в Італії, повинні бути зареєстровані в REVE (Реєстр іноземних транспортних засобів), щоб отримати італійську реєстрацію іноземного транспортного засобу. Для іноземних громадян, які мають місце проживання в Італії, термін реєстрації транспортного засобу в REVE становить 3 місяці з дати отримання місця проживання. Іноземні громадяни, які зберігають своє місце проживання за кордоном, мають у своєму розпорядженні один рік [2] . Протягом цих термінів транспортний засіб має право перебувати в Італії. Якщо водій транспортного засобу, зареєстрованого за кордоном, проживає в Італії, але не є власником транспортного засобу (оскільки, наприклад, він орендував його на довгостроковій основі або за договором лізингу чи позики ), він повинен взяти на борт транспортного засобу разом з обіговими документами, виданими іноземною державою, документ, підписаний власником транспортного засобу, який показує, в якій якості та протягом якого часу він буде використовувати іноземний транспортний засіб в Італії. Для цих цілей дійсний договір лізингу, оренди або позики за умови, що він має певну дату . Реєстрацію в REVE можна подати в офісах PRA (Державний реєстр автомобілів) або через STA (Електронний лічильник автомобілістів). Після завершення реєстрації видається свідоцтво, яке необхідно пред’явити поліції під час придорожньої перевірки. Документ поєднується з ідентифікаційним кодом і QR-кодом . У REVE також слід зазначити скасування у зв’язку з закінченням доступності транспортного засобу (наприклад, через закінчення терміну дії договору довгострокової оренди), зміни місця проживання чи штаб-квартири та будь-які продовження використання транспортного засобу протягом 3 днів . Порушник виявлених зобов’язань щодо реєстрації та обігу карається грошовою адміністративною санкціями , вилученням свідоцтва про реєстрацію та накладенням обов’язку перереєструвати транспортний засіб в Італії або передати його знову за кордон. Зокрема, власник транспортного засобу, який дозволив йому рухатися з порушенням положень нової статті 93-біс Кодексу дорожнього руху , про що повідомляємо повністю у графі «закон» за цією статтею, карається штрафом у розмірі від 400 до 1600 євро. Крім того, транспортний засіб необхідно залишити на зберігання в приватному місці і не може циркулювати, поки його не перереєструють в Італії або не перевезуть через кордон; якщо власник цього не зробить протягом 30 днів, транспортний засіб конфіскують. З іншого боку, будь-яка особа, яка не є власником транспортного засобу і не пред’являє документ, що свідчить про його використання в Італії (для лізингу, оренди чи позики), карається штрафом від 250 до 1000 євро ; якщо протягом наступних 30 днів він не надасть його команді поліції, яка подала протокол, транспортний засіб заарештовують до адміністративного характеру. Найбільше покарання стягується з тих, хто керує іноземним транспортним засобом без реєстрації в REVE: штраф від 712 до 3558 євро та негайне вилучення свідоцтва про реєстрацію, яке буде повернуто лише після реєстрації. [1] Art. 2 L. n. 238 del 23.12.2021 “Disposizioni per l’adempimento degli obblighi derivanti dall’appartenenza dell’Italia all’Unione europea – Legge europea 2019-2020”, pubbl. in G.IU. n. 12 del 17.01.2022. Стаття 2 Закону № 238 від 23.12.2021 « Положення щодо виконання зобов’язань, що випливають із членства Італії в Європейському Союзі – Європейське право 2019-2020 », опубл. вниз. п. 12 від 17.01.2022р. [2] Nuovo art. 132 del Codice della strada “Circolazione dei veicoli immatricolati in uno Stato estero condotti da non residenti in Italia“, come sost. dall’art. 2 L. n. 238/2021. Нове ст. 132 Кодексу автомобільних доріг « Розбіг транспортних засобів, зареєстрованих в іноземній державі, якими керують нерезиденти в Італії », як п.п. з ст. 2 Л. н. 238/2021. Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Юлия Влаева Опубліковано: 9 червня 2022 Поділитись Опубліковано: 9 червня 2022 (змінено) Алёна, спасибо за информацию. Есть вопрос. Мы беженцы в Италии, недавно нам предоставили квартиру для проживания. В скором времени мы в ней пропишемся. И это значит, что в течении трёх месяцев мы должны зарегистрировать наше транспортное средство? Или мы все равно имеем год, потому что в Украине мы сохранили свою прописку. И ещё, техпаспорт оформлен не на меня, а на свекровь. Доверенность есть, но на украинском языке. Надо ли ее переводить на итальянский, и ставить апостиль? Змінено 9 червня 2022 користувачем Юлия Влаева Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Alona Опубліковано: 10 червня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 10 червня 2022 12 часов назад, Юлия Влаева сказал: Алёна, спасибо за информацию. Есть вопрос. Мы беженцы в Италии, недавно нам предоставили квартиру для проживания. В скором времени мы в ней пропишемся. И это значит, что в течении трёх месяцев мы должны зарегистрировать наше транспортное средство? Или мы все равно имеем год, потому что в Украине мы сохранили свою прописку. И ещё, техпаспорт оформлен не на меня, а на свекровь. Доверенность есть, но на украинском языке. Надо ли ее переводить на итальянский, и ставить апостиль? добрый день, если вы планируете возвращаться домой не позже чем через год - перерегистрация вам не нужна, доверенность переводить не нужно Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Ірина25 Опубліковано: 22 червня 2022 Поділитись Опубліковано: 22 червня 2022 Дякую за інформацію. Підкажіть. Я біженка, приїхала на авто в Італію, прописки тут не маю. Хочу продати авто своє, але всі лякається, коли бачать українську реєстрацію (номера). Як мені можна їх змінити (розмитими чи якимось чином зареєструвати в Італії) і хто може в цьому допомогти. Дякую Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Alona Опубліковано: 23 червня 2022 Автор Поділитись Опубліковано: 23 червня 2022 9 часов назад, Ірина25 сказал: Дякую за інформацію. Підкажіть. Я біженка, приїхала на авто в Італію, прописки тут не маю. Хочу продати авто своє, але всі лякається, коли бачать українську реєстрацію (номера). Як мені можна їх змінити (розмитими чи якимось чином зареєструвати в Італії) і хто може в цьому допомогти. Дякую добрий день, це питання краще уточнювати у юриста 1 Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Dmytro 12345 Опубліковано: 23 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 23 лютого 2023 Якщо авто більше року перебуває за кордоном, що робити, якщо хочу вернутися пізніше та не хочу змінювати реєстрацію? Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Alona Опубліковано: 23 лютого 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 23 лютого 2023 5 часов назад, Dmytro 12345 сказал: Якщо авто більше року перебуває за кордоном, що робити, якщо хочу вернутися пізніше та не хочу змінювати реєстрацію? Найпростіший спосіб - виїхати на авто і знову заїхати - тоді видлі почнеться заново 1 Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Dmytro 12345 Опубліковано: 24 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 24 лютого 2023 6 часов назад, Alona сказал: Найпростіший спосіб - виїхати на авто і знову заїхати - тоді видлі почнеться заново Виїхати з Італії, чи треба з ЄС? Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Alona Опубліковано: 24 лютого 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 24 лютого 2023 8 часов назад, Dmytro 12345 сказал: Виїхати з Італії, чи треба з ЄС? З ЄС Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Yuliia sicilia Опубліковано: 28 лютого 2023 Поділитись Опубліковано: 28 лютого 2023 Добрий день . можливо ви знаєте , коли війна скінчиться , я планую ще якийсь час бути тут … якщо реєструвати авто , та робити ТАБЛИЧКИ “ESCURSIONISTIESTERI” ТЕРМІНОМ НА ОДИН РІК, З МОЖЛИВІСТЮ ПРОДОВЖЕННЯ…. В не воєнний час це теж працює і можна рік їздити на авто ?? І потім повернутись на ньому в Україну без проблем ??? і скільки коштує реєстрація ? Це не теж саме що розмитниця ?? бо коли мені сказали , треба розмитнити авто , поставити його на облік , оплатити податок та страховку ….я побоялась перевозити авто , подумала , що дешевше купити тут … Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Alona Опубліковано: 1 березня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 1 березня 2023 12 часов назад, Yuliia sicilia сказал: Добрий день . можливо ви знаєте , коли війна скінчиться , я планую ще якийсь час бути тут … якщо реєструвати авто , та робити ТАБЛИЧКИ “ESCURSIONISTIESTERI” ТЕРМІНОМ НА ОДИН РІК, З МОЖЛИВІСТЮ ПРОДОВЖЕННЯ…. В не воєнний час це теж працює і можна рік їздити на авто ?? І потім повернутись на ньому в Україну без проблем ??? і скільки коштує реєстрація ? Це не теж саме що розмитниця ?? бо коли мені сказали , треба розмитнити авто , поставити його на облік , оплатити податок та страховку ….я побоялась перевозити авто , подумала , що дешевше купити тут … Подзвоніть на гарячу лінію для консультації з приводу вашого питання. всі телефони у цьому пості Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Yuliia sicilia Опубліковано: 1 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 1 березня 2023 А з українського номеру можна телефонувати ? Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Pyliavec Опубліковано: 15 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 15 травня 2023 Два питання по Італії Якщо вигнати авто з я ЄС і загнати знову то можливо ним користуватись, ще один рік, щоб не ставити на облік ? Чи можливо, якщо польська фірма відасить авто в оренду ним користуватись в Італії не розмитнюючи, і якщо я правильно зрозумів треба його поставити на облік. Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Mykola_ Опубліковано: 15 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 15 травня 2023 42 минуты назад, Pyliavec сказал: Два питання по Італії Якщо вигнати авто з я ЄС і загнати знову то можливо ним користуватись, ще один рік, щоб не ставити на облік ? Чи можливо, якщо польська фірма відасить авто в оренду ним користуватись в Італії не розмитнюючи, і якщо я правильно зрозумів треба його поставити на облік. Користуватись авто з польською реєстрацією в Італії - можна, бо це теріторія ЄС, щодо виїзду і нового заїзду через кордон авто - так, це також підходить Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Пасічник Лілія Опубліковано: 22 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 22 серпня 2023 Я протермінувала реєстрацію і заміну прав в Італії . Машина заеєстрована на чоловіка я вписана в тех паспорт. Зможу зареєструвати без штрафу чи вигнати? Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Alona Опубліковано: 22 серпня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 22 серпня 2023 1 час назад, Пасічник Лілія сказал: Я протермінувала реєстрацію і заміну прав в Італії . Машина заеєстрована на чоловіка я вписана в тех паспорт. Зможу зареєструвати без штрафу чи вигнати? краще виїхати і заново заїхати Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Пасічник Лілія Опубліковано: 22 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 22 серпня 2023 Дякую. Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Ірина Д Опубліковано: 6 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 6 жовтня 2023 Хто може підказати якщо виїхати за межі Італії, де і яким чином можна поставити про це відмітку і повернутися назад і продовжити їздити на українських номерах? Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Alona Опубліковано: 9 жовтня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 9 жовтня 2023 В 06.10.2023 в 18:34, Ірина Д сказал: Хто може підказати якщо виїхати за межі Італії, де і яким чином можна поставити про це відмітку і повернутися назад і продовжити їздити на українських номерах? Ви можете попросити на кордоні з ЄС зробити вам відмітку в закордонному паспорті Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Рекомендовані повідомлення
Приєднуйтесь до обговорення
Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.