Mykola_ Опубліковано: 27 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 грудня 2024 Італійські різдвяні ярмарки або mercatini di Natale - це свято для почуттів. Делікатеси, які ви знайдете в італійському mercatino, включають улюблені страви святкового сезону, такі як глінтвейн (vin brulé) і смажені каштани (caldarroste), а також різноманітні сири (formaggi), в’ялене м’ясо (affettati) і безліч солодощів. Солона їжа Сири У Трентіно-Альто-Адідже ви знайдете трентінграна та фонталь; у північних містах, таких як Мілан і Верона, завжди є горгонзола; У Тоскані ви зустрінете різні види пекоріно тоскано. Й усюди високоякісне формаджіо. Спек Спек — це в’ялена свинина з інтенсивним і злегка копченим смаком, популярна на півночі країни. Його насичений смак чудово поєднується з сиром і хлібом. Є й інші в’ялені м’ясні вироби (affettati), від прошутто крудо до брезаоли. Кальдарросте По суті, це смажені каштани. Напої Він брюле Vin brulè, vin chaud, gluhwein — по суті глінтвейн. Виготовлений із червоного вина, змішаного з корицею, гвоздикою та апельсиновими шкірками. Cioccolata calda Італійський гарячий шоколад майже схожий на пудинг і часто виготовляється з шоколадних блоків замість порошку. Спробуйте бомбардіно - теплий коктейль із яєчного лікеру та бренді. Лікери Граппа (тип бренді з вичавок) є популярною, як і місцеві лікери, настояні на травах, як-от гінепі. Ще одним напоєм, який варто спробувати взимку, є винсанто з Тоскани – десертне вино, яке майже завжди поєднується з кантуччі (твердим мигдальним печивом). Солодощі Торроне Солодка нуга - популярний різдвяний подарунок. Він може містити різні види горіхів і буває твердих і м’яких варіантів. Смажені солодощі Дольчі фрітті на різдвяних ярмарках зазвичай найкращого рівня. На півночі країни поширені крапфен – пончики, покриті цукровою пудрою.На півдні популярним різдвяним десертом є струффолі – маленькі смажені кульки з тіста, складені високо й политі медом. Ще одна солодка страва, яку варто спробувати, це frittelle di mele (яблучні оладки). Панпепато і панфорте Ці солодкі хлібці — класичні різдвяні десерти. Панпепато з Умбрії — темний фруктово-горіховий хліб, підсолоджений медом і приправлений чорним перцем, корицею та гвоздикою. Панфорте – дуже схожий хліб із Сієни, який готується з фруктами, горіхами та спеціями та посипається цукровою пудрою. А які вже страви та напої ви куштували на місцевих ярмарках? Як вам? Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Рекомендовані повідомлення
Приєднуйтесь до обговорення
Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.