Перейти до публікації

Які їжу та напої можна спробувати на італійських різдвяних ярмарках?


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Італійські різдвяні ярмарки або mercatini di Natale - це свято для почуттів. Делікатеси, які ви знайдете в італійському mercatino, включають улюблені страви святкового сезону, такі як глінтвейн (vin brulé) і смажені каштани (caldarroste), а також різноманітні сири (formaggi), в’ялене м’ясо (affettati) і безліч солодощів.

 

Солона їжа

 

Сири

У Трентіно-Альто-Адідже ви знайдете трентінграна та фонталь; у північних містах, таких як Мілан і Верона, завжди є горгонзола; У Тоскані ви зустрінете різні види пекоріно тоскано. Й усюди високоякісне формаджіо.

Спек

Спек — це в’ялена свинина з інтенсивним і злегка копченим смаком, популярна на півночі країни. Його насичений смак чудово поєднується з сиром і хлібом. Є й інші в’ялені м’ясні вироби (affettati), від прошутто крудо до брезаоли.

Кальдарросте

По суті, це смажені каштани.

 

Напої

 

Він брюле

Vin brulè, vin chaud, gluhwein — по суті глінтвейн. Виготовлений із червоного вина, змішаного з корицею, гвоздикою та апельсиновими шкірками.

 

Cioccolata calda

Італійський гарячий шоколад майже схожий на пудинг і часто виготовляється з шоколадних блоків замість порошку. Спробуйте бомбардіно - теплий коктейль із яєчного лікеру та бренді.

 

Лікери

Граппа (тип бренді з вичавок) є популярною, як і місцеві лікери, настояні на травах, як-от гінепі. Ще одним напоєм, який варто спробувати взимку, є винсанто  з Тоскани – десертне вино, яке майже завжди поєднується з кантуччі (твердим мигдальним печивом).    

 

Солодощі

 

Торроне

Солодка нуга - популярний різдвяний подарунок. Він може містити різні види горіхів і буває твердих і м’яких варіантів.

 

Смажені солодощі

Дольчі фрітті на різдвяних ярмарках зазвичай найкращого рівня. На півночі країни поширені  крапфен – пончики, покриті цукровою пудрою.На півдні популярним різдвяним десертом є струффолі – маленькі смажені кульки з тіста, складені високо й политі медом. Ще одна солодка страва, яку варто спробувати, це frittelle di mele (яблучні оладки).

 

Панпепато і панфорте

Ці солодкі хлібці — класичні різдвяні десерти. Панпепато з Умбрії — темний фруктово-горіховий хліб, підсолоджений медом і приправлений чорним перцем, корицею та гвоздикою. Панфорте – дуже схожий хліб із Сієни, який готується з фруктами, горіхами та спеціями та посипається цукровою пудрою.

 

А які вже страви та напої ви куштували на місцевих ярмарках? Як вам?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...