Перейти до публікації

Кредитний рейтинг: наскільки він важливий в Італії?


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Загалом кредитні рейтинги не передаються між країнами, оскільки кредитори в кожній країні мають власні критерії оцінки позичальників.

Глобальних кредитних рейтингів наразі не існує. Деякі кредитні бюро, як-от Experian, працюють у кількох країнах. Але закони про конфіденційність відрізняються залежно від країни, тому ці компанії зазвичай не можуть ділитися інформацією про споживчі кредити за кордоном.

Тому вам доведеться починати з нуля, щоб отримати кредитний бал в Італії.

 

Як розраховуються кредитні рейтинги Італії та як їх можна підвищити?

За даними IBL Banca, кредитними рейтингами в Італії керують агентства кредитної інформації, такі як Центр ризиків Банку Італії (CR) і Centrale Rischi Finanziari SpA (CRIF).

Агентства збирають і архівують кредитну та фінансову інформацію тих, хто проживає в Італії, а також італійських компаній.

Взагалі кажучи, чиясь кредитоспроможність оцінюється за алфавітом. Особи з відмінною кредитною оцінкою отримують рейтинг AAA, а особи, які вважаються високоризиковими, матимуть рейтинг C.

Побудова хорошого кредитного рейтингу в Італії подібна до створення хорошого кредитного рейтингу будь-де в іншому місці. Італійський банк IBL Banca стверджує, що вчасна оплата рахунків, невелика кількість кредитів і стабільна фінансова ситуація – все це допомагає.

 

Але чи дійсно вам потрібна кредитна оцінка в Італії?

Є кілька речей, для яких вам знадобиться хороший кредитний рейтинг в Італії, особливо якщо ви вирішите залишитися надовго.

Однією з таких речей є отримання іпотеки. Перш ніж позичити вам гроші, банки перевірятимуть ваш кредитний рейтинг на основі низки факторів, таких як сума грошей, яку ви отримуєте на свій рахунок щомісяця.

Більшість банків, таких як Intesa San Paolo, також перевіряють кредитні рейтинги перед випуском кредитних карток.

Однак загалом перевірка кредитного рейтингу в Італії не така цінна, як в інших країнах.

В Італії платіжні відомості та виписки з банківського рахунку зазвичай є достатніми, щоб підтвердити, що ви можете орендувати житло – і вам, можливо, навіть не потрібно пред’являти ті в деяких випадках.

Загалом повсякденні справи в Італії не потребують кредитної оцінки, що дає вам час, щоб підвищити італійську оцінку, якщо пізніше ви вирішите отримати іпотеку та купити житло в Італії.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...