Перейти до публікації

Чи можуть лікарі в Італії відмовити пацієнтам, які не розмовляють італійською?

Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Охорона здоров’я в Італії є «фундаментальним правом особи», закріпленим у статті 32 Конституції Італії, і національна система охорони здоров’я повинна «підтримувати або відновлювати фізичне та психічне здоров’я всього населення без відмінностей, заснованих на індивідуальних чи соціальних обставинах».

Крім того, стаття 3 Етичного кодексу лікарів Італії (Codice Deontologico) говорить, що обов’язком лікаря є «захищати людське життя» без «віку, статі, етнічного походження, релігії, національності, соціального статусу чи ідеології».

Це означає, що лікарі, які відмовляють у лікуванні через будь-яку з вищезазначених рис, стикаються з серйозними наслідками, які можуть включати їх постійне виключення з відповідної медичної асоціації (ordine dei medici) і навіть зіткнення зі злочином - ненаданням допомоги (omissione di soccorso) у найважчих випадках.

Тим не менш, щодо лікарів загальної практики (medici di base), є деякі рідкісні випадки, коли вони можуть відмовити пацієнту під своїм наглядом відповідно до національного колективного договору загальної медицини.

В угоді сказано, що лікарі загальної практики можуть виключити пацієнта зі своїх списків, якщо це рішення виправдано «винятковими та перевіреними причинами несумісності».

Наприклад, рішення було б виправданим у разі погроз або спроб обману з боку пацієнта або якщо конфлікти щодо плану лікування призвели до непоправного розриву зв’язків взаємної довіри між лікарем і пацієнтом.

Неприязнь до пацієнта або будь-які незручності, які виникли під час надання йому допомоги, не вважаються достатньою причиною для відмови від догляду.

Доступ до англомовної допомоги в Італії

Італійські лікарі не мають професійної вимоги володіти англійською (або будь-якою іншою другою мовою), що означає, що багато лікарів загальної практики та спеціалісти, особливо старшого віку, погано володіють англійською.

Проблеми також посилюються відсутністю послуг перекладу в клініках і лікарнях по всій країні, а також інформаційних центрів при регіональних управліннях охорони здоров’я.

Де шукати англомовних лікарів в Італії

Кілька дружніх вебсайтів для експатів, таких як Expat.com і Internations.org, можуть пропонувати форуми, на яких іноземні жителі діляться своїми рекомендаціями для англомовних лікарів.

Посольство або консульство вашої країни в Італії також може бути цінним ресурсом, оскільки вони часто містять список англомовних лікарів і постачальників медичних послуг для кожного регіону Італії.

Нарешті, останніми роками стали популярними такі платформи, як MedinAction і Doctors in Italy, які пропонують медичні послуги за запитом від кваліфікованих англомовних спеціалістів.

Проте допомога не завжди доступна в усіх регіонах країни та коштує недешево (послуги є приватними та надаються за межами національної системи охорони здоров’я Італії).

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

• Створити...