Sofia_Petrenko Опубліковано: 20 серпня Поділитись Опубліковано: 20 серпня Охорона здоров’я в Італії є «фундаментальним правом особи», закріпленим у статті 32 Конституції Італії, і національна система охорони здоров’я повинна «підтримувати або відновлювати фізичне та психічне здоров’я всього населення без відмінностей, заснованих на індивідуальних чи соціальних обставинах». Крім того, стаття 3 Етичного кодексу лікарів Італії (Codice Deontologico) говорить, що обов’язком лікаря є «захищати людське життя» без «віку, статі, етнічного походження, релігії, національності, соціального статусу чи ідеології». Це означає, що лікарі, які відмовляють у лікуванні через будь-яку з вищезазначених рис, стикаються з серйозними наслідками, які можуть включати їх постійне виключення з відповідної медичної асоціації (ordine dei medici) і навіть зіткнення зі злочином - ненаданням допомоги (omissione di soccorso) у найважчих випадках. Тим не менш, щодо лікарів загальної практики (medici di base), є деякі рідкісні випадки, коли вони можуть відмовити пацієнту під своїм наглядом відповідно до національного колективного договору загальної медицини. В угоді сказано, що лікарі загальної практики можуть виключити пацієнта зі своїх списків, якщо це рішення виправдано «винятковими та перевіреними причинами несумісності». Наприклад, рішення було б виправданим у разі погроз або спроб обману з боку пацієнта або якщо конфлікти щодо плану лікування призвели до непоправного розриву зв’язків взаємної довіри між лікарем і пацієнтом. Неприязнь до пацієнта або будь-які незручності, які виникли під час надання йому допомоги, не вважаються достатньою причиною для відмови від догляду. Доступ до англомовної допомоги в Італії Італійські лікарі не мають професійної вимоги володіти англійською (або будь-якою іншою другою мовою), що означає, що багато лікарів загальної практики та спеціалісти, особливо старшого віку, погано володіють англійською. Проблеми також посилюються відсутністю послуг перекладу в клініках і лікарнях по всій країні, а також інформаційних центрів при регіональних управліннях охорони здоров’я. Де шукати англомовних лікарів в Італії Кілька дружніх вебсайтів для експатів, таких як Expat.com і Internations.org, можуть пропонувати форуми, на яких іноземні жителі діляться своїми рекомендаціями для англомовних лікарів. Посольство або консульство вашої країни в Італії також може бути цінним ресурсом, оскільки вони часто містять список англомовних лікарів і постачальників медичних послуг для кожного регіону Італії. Нарешті, останніми роками стали популярними такі платформи, як MedinAction і Doctors in Italy, які пропонують медичні послуги за запитом від кваліфікованих англомовних спеціалістів. Проте допомога не завжди доступна в усіх регіонах країни та коштує недешево (послуги є приватними та надаються за межами національної системи охорони здоров’я Італії). Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Рекомендовані повідомлення
Приєднуйтесь до обговорення
Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.