Перейти до публікації

Найпоширеніші запитання про переїзд до Італії

Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Чи важко знайти роботу в Італії?

Так. Італія має один із найвищих рівнів безробіття в Європі. Багато молодих італійців щороку переїжджають працювати за кордон. А інозмецям складно через незнання мови та невизнання їхньої кваліфікації.

У яке місто краще переїхати для роботи - Мілан чи Рим?

Мілан. Ммісцева економіка та ринок праці процвітають, порівняно з більшістю інших частин країни. Культура міста, нічне життя, атмосфера космополітичності та зв’язки з іншими частинами материкової Європи також роблять його більш популярним вибором, ніж столиця.

Що вважається хорошою зарплатою чи доходом в Італії?

Це залежить від того, де ви живете, оскільки існує велика регіональна різниця між середніми рівнями доходу.

Середній річний дохід працівника приватного сектору в Мілані майже вдвічі перевищує річний дохід того, хто виконує подібну роботу в Палермо, Сицилія (вартість життя в Мілані також вища.)

У Мілані середній валовий особистий дохід становить 37 200 євро на рік, що дорівнює чистому місячному доходу приблизно 2 000-2 100 євро.

Середня зарплата за повний робочий день в Італії в цілому становить близько 29 500 євро на рік (приблизно 1700 євро чистого місячного доходу).

Чи потрібна мені віза та дозвіл на роботу?

Українцям з тимчасовим захистом це наразі не потрібно.

З чого почати пошук квартири для оренди?

Сайти: idealista.it, immobiliare.it і casa.it.

Що краще орендувати чи купити нерухомість в Італії?

Краще орендувати, пожити трохи й потім лише купувати.Та тут не забудьте про податки та збори, а також вимоги щодо іпотеки.

Чи купівля нерухомості в Італії дає мені право там жити?

Ні. Щоб легально стати резидентом як громадянин країни, що не входить до ЄС, вам знадобляться віза та дозвіл на проживання.

Як відкрити італійський банківський рахунок?

Будь-який іноземний громадянин віком від 18 років може відкрити банківський рахунок в Італії, хоча типи рахунків, доступних для нерезидентів, обмежені.

Які перші документи мені потрібно буде отримати, коли я приїду?

Отримання дозволу на проживання та податкового коду (codice fiscale), персонального ідентифікаційного номера. Вам потрібен податковий кодекс, щоб робити практично будь-що в Італії, від покупок в Інтернеті до влаштування на роботу до підписання договору оренди нерухомості. Його відносно легко отримати. Це можна зробити навіть у консульстві у вашій країні заздалегідь.

Які переваги подачі заявки на отримання італійського громадянства порівняно з простою резидентністю?

Якщо ви не є громадянином ЄС, є деякі важливі переваги, зокрема отримання права користуватися італійською державною системою охорони здоров’я, свободи пересування в межах ЄС і права голосу в Італії.

Вам також більше не доведеться оновлювати свій дозвіл на проживання щороку чи два або турбуватися про проходження процедури отримання постійного місця проживання.

Скільки потрібно чекати, щоб подати заяву на натуралізацію?

Від 3 до 5 років. 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

• Створити...