Перейти до публікації

Чому українських чоловіків випускають за кордон лише за наявності паперових військових документів?


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

У ДПСУ повідомили, що перетнути кордон з електронними військово-обліковими документами неможливо. Про це заявив Андрій Демченко, помічник голови ДПСУ та прессекретар відомства, під час ефіру телемарафону «Єдині новини».

 

Законодавчі вимоги щодо перетину кордону

Згідно з чинним законодавством, тільки представники територіальних центрів комплектування (ТЦК) мають право визначати підстави для відстрочки та оформлювати відповідні документи. «Прикордонники не прийматимуть електронні варіанти документів, зокрема, сервіс "Резерв+". Також важливо перевірити наявність інформації про себе в системі "Оберіг"», — наголосив Демченко.

 

Вікові обмеження та перевірка документів при перетині кордону

З 18 числа прикордонники перевіряють наявність військово-облікових документів у чоловіків-громадян України віком від 18 до 60 років. Ця категорія громадян повинна мати при собі паспорт та військово-обліковий документ і пред’явити їх при перетині кордону.

 

Це правило стосується також заброньованих на воєнний час, непридатних до служби за станом здоров'я, чоловіків, які мають трьох дітей до 18 років, та чоловіків, чиї дружини проходять військову службу.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...