Перейти до публікації

Зміни у прийомі на роботу для українських лікарів у Польщі


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Уряд Польщі готує зміни для українських лікарів в Польщі. Наразі, для лікарів-біженців з України іспит з польської мови не є обов’язковим. Однак найближчим часом, тих, хто планує або вже працює в країні зобов’яжуть підтвердити знання польської мови на рівні B1.

Як пояснюють експерти, знання мови на рівні В1 дозволить лікарям з України вільно проводити медичні консультації та надавати поради та інформацію, доступною та зрозумілою для пацієнта мовою. Однак не всі погоджуються з такою думкою. Так, у Вищій Лікарській Раді, яка проводить мовні іспити на знання польської мови іноземними лікарями, виступають за вимогу для українських лікарів знати мову на рівні B2.

"Іспит з польської мови на рівні B1 не охоплює медичної термінології та лексики, процедур та лікування, а це є ключовим для роботи в медичній бригаді. Це особливо важливо в клінічній роботі, де стан пацієнта часто вимагає негайної реакції та співпраці членів лікувальної групи", – пояснює адвокат з медичного права Йоанна Вельголавська-Пілас.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...