Перейти до публікації

В червні набуває чинності положення про новий тип візи у Німеччині


Alona

Рекомендовані повідомлення

1 червня 2024 року набуває чинності положення про новий тип візи - Chancenkarte, або Карта Можливостей. Новий тип візи, який покликаний ще більше полегшити переїзд до Німеччини на роботу. А точніше з метою пошуку роботи. За допомогою картки кандидати зможуть працювати у Німеччині без тривалої процедури визнання кваліфікації.

 

Обов'язковою умовою є наявність ( як мінімум ) дворічної професійної або вищої освіти. А також базові знання німецької мови (A1) АБО англійської мови (B2).

Карта можливостей дає право на двотижневу пробну роботу або навіть підробіток ( до 20 години на тиждень ). Спочатку видаватимуть на 1 рік. У цей період основна увага має бути зосереджена на пошуку роботи, мапа може бути продовжена ще на два роки.

 

Вимоги для подання на Карту Можливостей:

- Громадяни третіх країн, які підтверджують повне еквівалентне визнання іноземної кваліфікації ( або роздрук з Анабін ) і, отже, визнаються "фахівцями" відповідно до § 18 абзац 3, можуть отримати картку без додаткових особливих вимог.

- Всі інші повинні мати або вищу, або мінімум дворічну професійну освіту ( кожна з яких визнана в країні результату ). Крім того, необхідно мати або базові знання німецької мови ( рівень A1 з CEFR ), або англійської мови ( рівень B2 з CEFR ).

- Крім того, вам необхідно мати достатні кошти. Доведено це може бути, наприклад, за допомогою трудового договору на додаткову роботу ( до 20 години на тиждень ) або блокованого рахунку на 1 рік.

 

Якщо ці умови виконані, можна набирати бали за такі критерії, як визнання кваліфікацій у Німеччині, мовні навички, досвід роботи, вік, зв'язок з Німеччиною, а також потенціал подружжя, що супроводжує.

Для отримання картки необхідно набрати щонайменше шість балів.

Розподіл балів:

➖ 4 бали даються за часткове визнання іноземної професійної освіти або за дозвіл на роботу за регульованою професією ( наприклад, вихователем, медсестрою або інженером ). Ці критерії виконуються найменшою кількістю кандидатів.

➖ 3 бали даються за п'ять років досвіду роботи ( за останні сім років ) за освоєною професією, а також за попередню дворічну професійну освіту відповідно до правил країни походження. В якості альтернативи ви отримуєте 3 бали за добре знання німецької мови на рівні B2. Якщо виконано обидва ці пункти, то ви отримаєте по 3 бали за кожен.

➖ 2 бали даються за дворічний досвід роботи з попередньою професійною освітою (за останні п'ять років). Якщо вам не виповнилося 35 років, ви також отримуєте 2 бали. Крім того, достатньо знання німецької мови на рівні B1 теж оцінюється двома балами.

➖ 1 бал дається кандидатам, які не досягли віку 40 років, а також за попереднє перебування в Німеччині ( не менше шести місяців). Це потрібно підтвердити документально. Туристичні перебування не враховуються.

➖ Також по 1 балу дається за: дуже гарне знання англійської мови (С1), достатнє знання німецької мови (А2), навчання в професіях з дефіцитом робочої сили або якщо ви подаєте заяву на картку разом зі своїм чоловіком.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...