Перейти до публікації

Як українцям в Німеччині відкрити власний бізнес?


Alona

Рекомендовані повідомлення

Німеччина змінює свою політику щодо біженців та вимагає від них активного працевлаштування. Набирає обертів ініціатива Job Turbo, покликана допомогти українцям якнайшвидше знайти роботу з мінімальними знаннями мови. Наразі у ФРН працює 170 тисяч із 840 тисяч українців працездатного віку з тимчасовим захистом.

Людині треба звернутися до офіційних органів та дізнатися, що можна робити з наявною професією. Далі потрібно буде довести свою здатність, наприклад показати оператору Jobcenter свій досвід - роки бізнесу в Україні або приклади робіт. Наступним етапом буде складання бізнес-плану.

Процедура реєстрації ФОП у Німеччині - швидка та проста. Вона займає близько 20 хвилин і коштує приблизно 40 євро. Важливо також розібратися з податками і про те, чи потрібна сертифікація та які дозволи складніші.

"Якщо людині схвалили стартовий капітал у 5000 євро, далі вона переходить з одного відділу Jobcenter на інший, який є для підприємців. На цьому етапі людині надають підтримку на 2 роки,протягом яких вона має надавати звіт про виконану роботу кожні 6 місяців". 

У Німеччині діє також підтримка бізнесу. Наприклад, банк NRW виділяє до 500 тисяч євро на стартапи. Податкова система у Німеччині передбачає обов'язкове подання річної звітності. Крім того, залежно від виду діяльності потрібно буде подавати щомісячну або квартальну звітність. ФОП у Німеччині сплачують податки на прибуток, але від українських підприємців їх відрізняє те, що немає обмежень щодо кількості найманих працівників.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...