Sofia_Petrenko Опубліковано: 9 квітня Поділитись Опубліковано: 9 квітня Журек (żurek) Складно знайти у Польщі щось традиційніше ніж суп журек, який готують на житній заквасці з додаванням ковбаси, яєць та овочів. Його можна скуштувати майже в кожному закладі харчування, де готують польські страви. Рецепт — за посиланням. Бігос (bigos) Страва з капусти та м’яса, традиційна для польської кухні. Один із варіантів бігоса можна скуштувати на Поділлі й Галичині. Окрім капусти, бігос складається з різних видів м’яса, вудженини (копченого м’яса чи шинки), грибів, чорносливу та спецій. Рецепт — за посиланням. Пєрогі (pierogi) Один із символів української національної кухні, є також відомим символом польської. У Польщі полюбляють вареники з різною начинкою, але найпопулярнішими є з м’ясом, капустою та грибами й картоплею і сиром. Традиційно вареники подають зі смаженою цибулею та шкварками. Рецепт — за посиланням. Свиняча відбивна (kotlet schabowy) Свинячу відбивну сучасні поляки смажать і запікають, подають з цибулею чи сиром та різними гарнірами, найчастіше з картоплею. До речі, картопля стала популярною в Польщі у другій половині ХІХ століття на територіях під владою Пруссії. Рецепт — за посиланням. Польські гірські сири — бундз (bundz) і осципек (oscypek) Бундз — це майже та сама бринза, але сира та підкопчена. На відміну від осципка, він має не такий солоний присмак, хоча має схожий спосіб виготовлення. Якщо засолити бундз та довго зберігати, такий сир стане бринзою. Рецепт — за посиланням. Цитата Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах Більше способів поділитися...
Рекомендовані повідомлення
Приєднуйтесь до обговорення
Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.