Перейти до публікації

Види оренди житла в Німеччині


Alona

Рекомендовані повідомлення

У Німеччині також використовуються терміни "холодна оренда" (Kaltmiete) та "тепла оренда" (Warmmiete) для вказання вартості житла.

Перша включає лише орендну плату без комунальних послуг, а друга - з ними. До "теплої" оренди часто додаються витрати на електроенергію та Інтернет.

Оренда будь-якого житла в Німеччині передбачає внесення депозиту, який зазвичай становить 2-3 "холодних" орендних платежів.

Більшість довгострокового житла здається без меблів, іноді навіть без кухні. Попередні орендарі можуть передати частину своїх меблів за Ablöse - суму викупу, яка зазвичай обговорюється та може підлягати торгівлі.

У кожному будинку існує Hausordnung - набір правил, з якими краще ознайомитися наперед. Ці правила можуть обмежувати встановлення пральних машин, тримання домашніх тварин та розміщення квіткових горщиків на фасаді будівлі.

Більшість орендодавців вимагає виписку з Schufa - кредитної історії. Однак для новоприбулих це може бути складним. Тому іноді доводиться обирати господарів, які згодні зняти цю вимогу.

Багато орендарів прагнуть знайти житло швидше, ніж саме житло. Тому на огляди квартир, особливо в містах, можуть бути черги, а на оголошення може надійти багато відгуків. Тому важливо періодично перевіряти оголошення і реагувати оперативно.

При виїзді з житла його потрібно здати у тому ж стані, у якому ви його отримали. Кольори стін і стель повинні бути світлими. Всі пошкодження потрібно фотографувати в день заїзду, оскільки вони можуть бути причиною зниження суми депозиту.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...