Перейти до публікації

Зміни у правилах техогляду авто у Німеччині


Alona

Рекомендовані повідомлення

Що таке TÜV

TÜV (Technischer Überwachungsverein) у Німеччині — це організація, яка займається технічним контролем, сертифікацією та оцінкою відповідності різних продуктів, послуг та систем стандартам безпеки та якості.

Кожні два роки настає термін головного техогляду (HU) в Асоціації технічного контролю (TÜV). Тут автомобіль проходить техогляд. Для нових автомобілів перше ТО проводиться за 3 роки. Якщо виявлено дефекти, автомобіль має бути відремонтовано. В іншому випадку нова наклейка TÜV не видається і автомобіль більше не допускається до дорожнього руху.

Важлива зміна спрямована на посилення правил проходження загального техогляду: водіям загрожує збільшення витрат.

 

Скільки це коштуватиме водіям?

У 2024 році на автомобілістів чекає безліч змін. Залишається лише техогляд. Водії повинні знати різницю між двома термінами «HU» та «TÜV», бо кожні два роки знову настає цей час. Запланована зміна в Правилах ліцензування дорожнього руху (StVZO) тепер може роздратувати власників автомобілів.

На прохання Бундесрату федеральний уряд розробив нову версію правил реєстрації. Наразі запропоновані поправки розглядаються Федеральним міністерством юстиції. Згідно з листом, так звана «петля дефектів» має бути виключена з основного техогляду. Але що саме є «петляю дефектів»?

 

Дефектоскоп для основного техогляду буде скасовано: у майбутньому водії повинні будуть на повторний огляд

Дефектувальна петля дозволяє усунути дефекти, виявлені під час основного техогляду того ж дня. Наприклад, дефектами вважаються неправильний тиск у шинах або зношені гальмівні колодки. Раніше в таких випадках основний техогляд вважався пройденим. Умова: дефект усувається майстерні того ж дня. Це правило більше не застосовується у новій версії StVZO.

Саме це означає, що водії повинні будуть негайно записатися на новий огляд . Залежно від інспектора TÜV це також стосується неправильного тиску в шинах. Вартість повторної перевірки складає близько 30 євро. Крім того, повторну перевірку потрібно пройти протягом 30 днів. Для власників транспортних засобів це означає додаткові витрати та зусилля для наклейки TÜV.

Сертифікація TÜV часто сприймається як знак високої якості та безпеки у продукції та послугах.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...