Перейти до публікації

В Німеччині українців з авто чекають зміни: кому будуть виписувати штрафи з 1 квітня?


Alona

Рекомендовані повідомлення

Українці, які з автомобілем перебувають у Німеччині більше року у статусі шукачів захисту від війни, мають до кінця березня отримати німецькі номери. Власників автомобілів на українських номерах, які після року перебування в країні не отримають німецьку реєстрацію, штрафуватимуть з 1 квітня.

Керування автомобілем без німецької реєстрації понад рік є адміністративним правопорушенням, за яке передбачений штраф у 70 € і один штрафний бал.

За наявності 8 штрафних балів водія у Німеччині позбавляють водійського посвідчення.

Однак, попри необхідність негайно ставити авто на облік, невирішеними залишаються кілька питань, які досі ускладнюють процес

Наприклад, йдеться про українців, які приїхали до Німеччини на чужому автомобілі. Річ у тім, що при реєстрації заявник має довести своє право розпоряджатися ним, надавши, наприклад, техпаспорт або інші документи. Але чимало водіїв не зможуть довести своє право розпоряджатися автомобілем. Наразі Федеральне міністерство транспорту готує роз’яснення, як діяти у таких випадках.

Ще одним проблемним питанням, щодо якого земельні транспортні відомства очікують роз'яснень федерального уряду, є доля українських автомобілів, які не зможуть пройти німецький техогляд, який є передумовою реєстрації автомобіля.

Крім того, для реєстрації авто потрібно укласти німецьку "автоцивілку" і надати на підтвердження цього спеціальний код. Вартість цієї страховки сильно коливається – залежно від марки і віку автомобіля, а також від водійського стажу без аварій. Чи враховувати водійський стаж з України, вирішує кожна страхова компанія окремо.

На період дії перехідних положень, до 31 березня, українці могли їздити з "зеленою картою", яка діє у Німеччині не більше року.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...