Перейти до публікації

Ціни на житло в Швейцарії


Alona

Рекомендовані повідомлення

В останньому кварталі на ринку житлової нерухомості склалася неоднозначна картина. Згідно з поточним аналізом Raiffeisen Switzerland, будинки на одну сім'ю стали дешевшими, але кондомініумам довелося платити більше.

- Зокрема, ціни на приватні будинки впали на 1,0 відсотка в четвертому кварталі 2023 року порівняно з третім кварталом 2023 року, написав банк у середу. Навпаки, ціни на кондомініуми зросли на 1,7 відсотка. За рік будинки на одну сім'ю, як і раніше, коштували на 2,2 відсотка дорожче, ніж у 2022 році, а кондомініуми навіть подорожчали на 5,9 відсотка.

Великі регіональні відмінності

- Коли йдеться про окремі регіони та типи спільнот, іноді спостерігаються великі відмінності. У той час як ціни на кондомініуми зросли в річному обчисленні в усіх регіонах - особливо сильно в Центральній Швейцарії (+13,5%) і Цюріху (+9,6%), картина для будинків на одну сім'ю більш неоднозначна. У 2023 році ціни зросли на 7,9 відсотка в регіоні Женевського озера і на 6,3 відсотка в центральній Швейцарії. З іншого боку, вони впали в Цюриху (-0,5%), південній Швейцарії (-0,5%) і північно-західній Швейцарії (-0,4%).

- У розбивці за типами населених пунктів найпопулярнішими були кондомініуми в міських поселеннях зі зростанням цін на 6,6 відсотка; найменше зростання було зафіксовано в центрах - на 3,8 відсотка.

- Натомість ціни на житло в туристичних спільнотах за рік впали на 2,7 відсотка. В інших муніципалітетах покупцям житла довелося покопатися у своїх кишенях, причому ціни особливо зросли в центрах (+6,3%).

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...