Перейти до публікації

Міфи про трудове право в Німеччині, які обов'язково слід знати


Alona

Рекомендовані повідомлення

Щоб не потрапити в неприємну ситуацію, деякі з них слід знати. Ось 4 міфи, які найбільш поширені.

 

1. До лікаря можна піти в робочий час

Це не зовсім правильно. За винятком випадків, коли це необхідно за медичними показаннями, трудове законодавство фактично не дозволяє ходити до лікаря в робочий час.

Тому профілактичні огляди слід відвідувати лише після роботи, інакше їм доведеться взяти день відпустки.

 

2. При звільненні є право на вихідну допомогу

Більшість людей, безумовно, були б щасливими, якби після звільнення вони отримали вихідну допомогу. Насправді дуже мало людей отримують вихідну допомогу. Тому що, якщо звільнення юридично закріплене, компаніям не доведеться автоматично виплачувати вихідну допомогу.

Право на це існує лише у певних випадках. Наприклад, коли діє колективний договір, є соціальний план або за необхідності відшкодування шкоди працівникові. Також вихідна допомога покладена у разі оперативних звільнень.

 

3. Людину не можна звільнити під час хвороби

Насправді, хвороба не захищає від звільнення. Чого не знає багато хто: тривала або постійно повторювана хвороба без перспективи швидкого одужання може, навпаки, стати законною причиною припинення трудових відносин.

 

Якщо тривалість лікарняних днів перевищує шість тижнів на рік, роботодавець може повідомити співробітника про звільнення. На думку законодавця, такий тривалий термін може призвести до операційних та економічних порушень у компанії

 

4. Якщо на дорогах слизько, пробки або страйк місцевого транспорту, можна залишитися вдома 

Дорога засніжена, завалена деревами, що впали, або працівники громадського транспорту страйкують і тому добиратися до роботи набагато складніше, ніж зазвичай? Слизька дорога, буря чи страйки в жодному разі не вважаються приводом не з'являтися на роботі.

Тому з ранку залишатися вдома не дозволяється. Якщо поїздка на роботу стає важчою, слід заздалегідь поговорити про це з керівництвом.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...