Перейти до публікації

Головні події 2024 року у Франції


Alona

Рекомендовані повідомлення

Ось кілька основних дат, які слід запам'ятати у 2024 році, який, як і кожні чотири роки, буде високосним роком із тривалістю 366 днів.

 

1 січня: Мінімальна міжпрофесійна заробітна плата (SMIC) у Франції підвищується на 1,13% і становить 9,22 € на годину або 1398,69 € чистими на місяць. Пенсії збільшились на 5,3%. Ці підвищення слід розглядати у контексті передбачуваного рівня інфляції у Франції у 5% на 2023 рік.

 

9 - 12 січня: Виставка CES (Consumer Electronics Show) у Лас-Вегасі стане щорічною демонстрацією останніх досягнень у сфері споживчої електроніки, від футуристичних гаджетів до промислових рішень.

 

10 січня - 6 лютого: Зимові розпродажі 2024 (Soldes d'Hiver 2024).

 

10 лютого: Китайський Новий рік. Згідно з китайським календарем, Рік дерев'яного дракона розпочнеться 10 лютого 2024 року. Новий рік зазвичай знаменує 15-денний період свят у Китаї та деяких країнах Азії.

 

31 березня: перехід на літній час у всіх країнах Європейського союзу в ніч з 30 на 31 березня о 3 годині ранку. Перехід на зимовий час відбудеться у ніч із 26 на 27 жовтня.

 

22 - 25 травня: Салон VivaTech у Парижі - масштабне свято інновацій та стартапів, що пропонує унікальний майданчик для знайомства з останніми технологічними досягненнями, ділових зустрічей та обміну ідеями.

 

6 - 9 червня: Парламентські вибори Європейського Союзу. У 27 країнах ЄС буде обрано 720 євродепутатів. Найбільше євродепутатів буде у Німеччини (96), Франції (81) та Італії (76) - трьох найбільш густонаселених країн ЄС.

 

14 червня - 14 липня: футбольний турнір Євро-2024 у Німеччині. Франція, Англія та Португалія – головні фаворити на титул серед 24 команд-учасниць. Україна, яка вийшла у плей-офф, має спочатку обіграти Боснію та Герцеговину 21 березня, а потім, можливо, переможця плей-офф між Ісландією та Ізраїлем 26 березня, щоб взяти участь у цій фінальній стадії.

 

26 червня - 24 липня: літні розпродажі 2024 (Soldes d'été 2024)

 

29 червня: 111 серія Тур де Франс пройде прямо перед початком Олімпійських ігор у Парижі. Гонка стартує з Італії і пройде через Côte-d'Or, серед виноградників Шампані, у Піренеях та Південних Альпах, а потім фінішує 21 липня не як звичайно на Єлисейських полях через Олімпійські ігри, а в Ніцці.

 

26 липня - 11 серпня: Олімпійські ігри в Парижі, треті за рахунком у столиці Франції після ігор 1900 та 1924 років. Франція поставила собі завдання увійти до п'ятірки найкращих за кількістю завойованих медалей. Російські та білоруські спортсмени можуть виступати лише під нейтральним прапором і лише в індивідуальних видах спорту.

 

28 серпня - 8 вересня: Паралімпійські ігри в Парижі

 

8 грудня 2024 року: подією, на яку чекали кілька років, особливо у Франції: відновленням роботи собору Нотр-Дам у Парижі. Закритий після сильної пожежі, яка знищила шпиль та дах у 2019 році, собор на Іль-де-ла-Сіті має знову відкритися для широкої публіки.

 

Публікація переслана від FranceUkraineNews

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...