Перейти до публікації

В Чехії зменшення виплат допомоги на житло вплине на тисячі сімей


Alona

Рекомендовані повідомлення

З січня 2024 року в Чехії припинило дію збільшення нормативів на житлові пособія, яке було встановлено на 2022 і 2023 роки через енергетичну кризу.

- По останнім даним за жовтень, виплату отримують майже 267 000 сімей. Якщо, наприклад, коригування торкнеться 4%, то це більше 10 500 сімей. Багато хто також побачать, що їхні виплати зменшилися.

- Розмір виплат розраховується шляхом віднімання чистого доходу домогосподарства, помноженого на коефіцієнт 0,3, від фактичної вартості життя (або нормативної вартості, якщо вона нижча).

- Наприклад, мати-одиначка з однією дитиною з районного міста, яка має дохід 23 000 крон і витрачає 16 000 крон на житло, цього року отримувала 8 237 крон на місяць. Тепер вона буде отримувати лише 6 837 крон.

- Ціни на енергетичні ресурси стабілізувалися, але все ще вищі, ніж раніше, і у багатьох закінчилася або закінчується фіксація тарифів.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...