Перейти до публікації

Реформа наркополітики: Нідерланди розширюють список заборонених речовин


Alona

Рекомендовані повідомлення

Нідерланди роблять рішучий крок у боротьбі з наркотрафіком. Твіде Камер (нижня палата парламенту) проголосувала за внесення змін до Опіумного закону. Це рішення спрямоване на припинення постійної гри у «кішки-мишки» між правоохоронними органами та виробниками наркотиків.

Нововведення дозволять автоматично забороняти речовини, схожі на вже відомі наркотики, такі як екстазі.

До цього часу на заборону нових видів наркотиків витрачалося багато часу, оскільки щоразу потрібно проведення нового дослідження та запровадження спеціального регламенту. Виробники наркотиків використовували це у своїх цілях, модифікуючи вже відомі наркотики таким чином, щоб вони не підпадали під існуючі закони. Так, новий наркотик впливав майже так само, як і його заборонений аналог, але згідно із законом вважався іншою речовиною і не підлягав забороні.

Згідно з новим законопроектом, виробники наркотиків більше не зможуть використовувати повільність законодавства у своїх інтересах. Зміни в законі передбачають, що тепер заборонено не лише конкретні типи наркотиків, а й цілі групи речовин, схожі на вже відомі наркотичні засоби. Це нововведення було затребуване поліцією вже давно.

Однак не всі сприйняли ці зміни позитивно. Деякі партії, включаючи D66, вважають, що новий закон є надто репресивним і може призвести до того, що користувачі наркотиків в інших країнах перейдуть на більш важкі речовини. Проте після ухвалення змін у Твіді Камері вони будуть розглянуті і в Ерсті Камері (верхня палата парламенту), що визначить подальшу долю цієї пропозиції.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...