Перейти до публікації

Податок на транспортний засіб у Німеччині: чи можуть пенсіонери його відняти?


Alona

Рекомендовані повідомлення

Багато німецьких пенсіонерів мають щороку подавати податкові декларації та платити частину своєї обмеженої пенсії в податкову інспекцію. Тут є й гарні новини. У пенсіонерів також є можливість знизити податковий тягар.

Наприклад, можна заявити, що витрати на охорону здоров'я, ділові витрати або витрати на допомогу по дому або послуги амбулаторного лікування не підлягають оподаткуванню. При цьому для деяких є можливість заощадити і на транспортному податку.

Використання транспортного засобу є вирішальним фактором при розрахунку податку. В цілому, ефект зниження податку на транспортні засоби в основному зачіпає компанії або самозайнятих. Людям, які використовують свій автомобіль в особистих цілях, не дозволяється віднімати податок на транспортний засіб.

Як завжди, винятки підтверджують правило. Будь-хто, хто продовжує працювати після досягнення стандартної пенсії по старості, має змогу відняти витрати на використання транспортного засобу для роботи з метою оподаткування.

Крім того, можна відняти витрати на придбання та обслуговування транспортного засобу. Податок на транспортний засіб можна претендувати в якості податкового відрахування тільки в тому випадку, якщо робота триває як підприємця, або фрилансера, а транспортний засіб використовується в професійних цілях.

Для самозайнятих людей, фрілансерів та підприємців автомобіль вважається частиною бізнес-активів. Податок на транспортний засіб враховується як комерційні витрати, оскільки це одна із поточних витрат, які необхідно понести для бізнесу.

Приватні особи та постійні співробітники можуть відняти відрядження зі своїх податків в як ділових витрат. Ця фіксована ставка покриває витрати на щоденні подорожі на роботу.

Приватні поїздки на службовому автомобілі не оподатковуються.

Особи з важкими формами інвалідності мають можливість повністю звільнитися від страхування автотранспортних засобів. Це можливо, якщо в посвідченні особи інваліда вписані символи «H», «BI» або «aG».

Крім того, люди, які можуть довести посвідчення особи, що їхня здатність пересуватися дорогою обмежена через серйозні порушення, мають право на 50-% зниження податку на транспортний засіб. Такі громадяни мають вибір між зниженням податку на транспортні засоби чи правом на безоплатний проїзд.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...