Перейти до публікації

З 1.04.2024 для українських машин в Німеччині діє регламент для реєстрації згідно з § 46 FZV без обмежень

Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Доброго дня підскажіть,машина куплена в Німеччині і заїхала в Україну і тепер має українську реєстрацію ,зараз хочемо їхати назад в Німеччину маємо параграф 24,то ми так само маємо право їздити на ній один рік ?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

14 часов назад, Аннушка282 сказал:

Доброго дня підскажіть,машина куплена в Німеччині і заїхала в Україну і тепер має українську реєстрацію ,зараз хочемо їхати назад в Німеччину маємо параграф 24,то ми так само маємо право їздити на ній один рік ?

Так, якщо машина вже на українській реєстрації - то рік

Посилання на коментар

Доброго дня.Якщо машина перетнула Польський кордон,по дорученню(я не власник),06.2023р маючи зелену карту на рік,я повинен знову повернутись до України і знову перетнути кордон,щоб почався відлік одного року?

дякую!

Посилання на коментар

Виїзд з митної території ЄС на кототкий термін не враховується потім як в'їзд і початок спливу нового однорічного терміну. Відповідь на питання: на який срок потрібно виїхати, щоб почався новий перебіг однорічного терміну я незнайшов. Десь в роз'яснювальних документах писали, що термін знаходження авто на митній території держави встановлюється при перевірці часу реєстрації водія керуючого цією автівкою, який вказано в посвідчені особи (паспорт)

Посилання на коментар

• 2 тижні потому...

Доброго дня! Підскажіть як діяти, якщо авто в'їхало в Берлін в січні 2023 р., не перереєстровано на німецькі номери. Плануємо повертатись  в Україну в червні. Чи є якійсь варіант не робити заміну номерів?

Посилання на коментар

13 часов назад, Ліля П. сказал:

Доброго дня! Підскажіть як діяти, якщо авто в'їхало в Берлін в січні 2023 р., не перереєстровано на німецькі номери. Плануємо повертатись  в Україну в червні. Чи є якійсь варіант не робити заміну номерів?

Офіційно, якщо ваше авто знаходиться більше року в Німеччини - ви маєте змінити реєстрацію. Як варіант - вивезти авто до строку повернення, або виїхати і через певний строк знову заїхати у Німеччину, щоб "обнулити" строк. Рекомендую вам для більш правильного рішення звернутися за правовою допомогою до юриста.

https://www.caritas.de/hilfeundberatung/onlineberatung/migration/start (переклад: там написано, що вони надають безкоштовні юридичні консультації щодо дозволу на проживання, курсів мови, пошуку роботи – на сайті чи через онлайн-консультацію. Просто натисніть на банер, зареєструйтеся та відправте повідомлення)

https://probono-rechtsberatung.de/ukraine/

https://www.proasyl.de/asylberatung/ (відправте повідомлення beratung@proasyl.de та вони зв’яжуться з вами)

Посилання на коментар

Батько протягом 2 років знаходиться в Німеччині та й там приписаний. 
У жовтні 10.2023 купив машину там у Україні розмитнив та відігнав йому назад.
То він незважаючи на це 1 квітня, може ще до жовтня їхати, а потім знову йому потрібно буде перезаїхати назад, я все вірно зрозумів?

Посилання на коментар

В 12.03.2024 в 12:49, Святослав сказал:

Батько протягом 2 років знаходиться в Німеччині та й там приписаний. 
У жовтні 10.2023 купив машину там у Україні розмитнив та відігнав йому назад.
То він незважаючи на це 1 квітня, може ще до жовтня їхати, а потім знову йому потрібно буде перезаїхати назад, я все вірно зрозумів?

Так, ви можете користуватися авто до жовтня і після, якщо плануєте перезаїзд, то враховуйте, що авто має покинути не просто Німеччину, а саме кордони ЄС, і виїзд має бути більше, ніж 1-2 дні 

Посилання на коментар

• 1 місяць потому...

як виїхати з німечини в Україну на авто українська реестрація машина 1.5 року потрібно вигнати авто і не попасти на штрафи?

Посилання на коментар

Добрий день. в Німечині 1.5 роки і авто на укр номерах. хочу вигнати авто в Україну. як правильно зробтити щоб не отримати штраф . до 1 квітня авто було на обліку в німечині і був TUF-

Посилання на коментар

В 11.05.2024 в 14:20, Olha 82 сказал:

як виїхати з німечини в Україну на авто українська реестрація машина 1.5 року потрібно вигнати авто і не попасти на штрафи?

В 11.05.2024 в 14:44, Olha 82 сказал:

Добрий день. в Німечині 1.5 роки і авто на укр номерах. хочу вигнати авто в Україну. як правильно зробтити щоб не отримати штраф . до 1 квітня авто було на обліку в німечині і був TUF-

Добрий день, Німеччина продовжила можливість перебування українських авто в їх країні без реєстрації до осені, так що штрафу не буде, можна їхати 

Посилання на коментар

• 2 тижні потому...

Підскажіть будь ласка, тільки заїхали в Німеччину на українських номерах, хочу пробути рік на них, потім можливо виїхати з ЄС щоб знову оновити рік. Зараз або потім, мені стати на облік в Німеччині де це зробити і чи потрібно взагалі? І TUF потрібно робити зараз, або через рік і взагалі можна їздити без нього? Маю тільки документи і зелену карту.

Посилання на коментар

В 24.05.2024 в 16:00, Vlad_96 сказал:

Підскажіть будь ласка, тільки заїхали в Німеччину на українських номерах, хочу пробути рік на них, потім можливо виїхати з ЄС щоб знову оновити рік. Зараз або потім, мені стати на облік в Німеччині де це зробити і чи потрібно взагалі? І TUF потрібно робити зараз, або через рік і взагалі можна їздити без нього? Маю тільки документи і зелену карту.

Перший рік поки що можна їздити у Німеччині без реєстрації авто, тільки зелена картка має бути

Посилання на коментар

В 27.05.2024 в 11:44, Alona сказал:

Перший рік поки що можна їздити у Німеччині без реєстрації авто, тільки зелена картка має бути

Дякую за відповідь 

Посилання на коментар

• 2 тижні потому...

Якщо тільки збираюсь привезти авто на лаветі з України наприклад 15 липня 2024  то можна їздити на укр номерах рік до 15 липня 2025 року?

Посилання на коментар

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

• Створити...