Перейти до публікації

Продовольчі банки у Німеччині: для чого вони потрібні?


Alona

Рекомендовані повідомлення

Продовольчі банки у Німеччині вважаються відносно новим аспектом німецького суспільства, перший з яких був створений у Берліні у 1993 році.

Усі, хто хоче стати волонтером та пожертвувати продукти, можуть звернутися до продовольчого банку. Вся їжа буде віддана нужденним людям.

Нині у Німеччині існує близько 970 продовольчих банків, більшість із яких перебувають у найбільш густонаселених землях Німеччини. У Північному Рейні-Вестфалії та Баварії є по 173 продовольчі банки, якими управляє компанія Tafel.

При цьому у 60% продовольчих банків по всій країні у 2022 році кількість користувачів послуг збільшилася на 50% порівняно з 2021 роком. У Німеччині цими банками користуються різні люди. До них входять ті, хто втратив роботу, отримує маленьку зарплату або не здатний працювати за станом здоров'я.

За даними Tafel, третина одержувачів – це молодь чи діти.

Щоб забрати їжу з продовольчого банку, яку іноді роздають безкоштовно або за невелику суму (наприклад, 1,50 за велику коробку їжі), необхідно довести свою потребу. Це можна зробити, підтвердивши, що ви отримуєте Bürgergeld або аналогічні посібники.

Незважаючи на зростання попиту на продовольчі банки в Німеччині, обсяг пожертв скоротився.

Оскільки супермаркети викидають менше (хоч і багато) непроданих продуктів, організації Tafel не можуть збирати стільки їжі безкоштовно. Це означає, що організаціям доводиться частіше витрачати гроші на їжу, щоби продати її дешевше або роздати безкоштовно.

Людям, які хотіли б пожертвувати їжу в Tafel, рекомендується купувати хлібобулочні вироби, фрукти та овочі, а також охолоджені та заморожені продукти. Також вітаються такі пожертвування, як туалетне приладдя, книги та дитячі іграшки.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...