Перейти до публікації

Коли парковочний талон під снігом: потрібно очищати лобове скло?


Alona

Рекомендовані повідомлення

Сніговий хаос у Німеччині наближається : очікується до 50 сантиметрів. Паркувальний талон під снігом може виявитися справжньою проблемою.

Як попереджає Німецька метеорологічна служба (DWD), варто очікувати сніговий хаос у Німеччині від сьогодні і до 2 грудня .

Погода залишиться вологою і нестабільною.

На дорогах буде слизько.

Це особливо дратує, коли машина стоїть на парковці, де потрібен дозвіл та спеціальний талон або диск.

 

Чи існує штраф у Німеччині за те, що автомобіль стоятиме на парковці, засипаний снігом?

Чи ризик отримати штраф, якщо лобове скло засипає снігом? Відповідь – ні. Навіть якщо Правилами дорожнього руху (StVO) передбачено, що дозвіл на паркування необхідно розмістити в автомобілі так, щоб воно було добре видно зовні. Водій виконує це зобов'язання, коли поміщає його за лобове скло.

Автомобіль необов'язково перевіряти під час стоянки. Тому, коли йде сніг, водієві можна не підходити до машини, щоб очистити лобове скло.

Аналогічна ситуація і з дорожніми знаками, оскільки вони також часто засипаються снігом.

Чи збережуть вони силу, залежить від дорожнього знака❓Знак зупинки впізнається навіть на снігу завдяки своїй восьмикутній формі. Також як і знак «поступися дорогою» теж легко визначити.

Ось із дорожніми знаками однакової форми складніше. Якщо знак швидкості засипаний снігом, водіям незрозуміло, який ліміт встановлено на певному відрізку дороги. Тому суди ухвалили, що такі дорожні знаки втрачають свою силу, якщо вони вкриті снігом.

При цьому водіям доведеться довести, що знак був невпізнанним.

Як завжди, тут є винятки. Водії, знайомі з місцевістю, також повинні дотримуватись обмеження швидкості, якщо знак не читається. Суди виходять із того, що вони мають знати обмеження швидкості. Тому той, хто спійманий на перевищенні швидкості біля свого місця проживання, не зможе виправдатись.

Знаки, що забороняють паркування під снігом, теж залишаються в силі. У цьому випадку законодавець припускає, що водії дотримуються свого обов'язку виявляти обережність. Це означає, що необхідно спочатку вручну очистити знак від снігу і переконатися, що паркування дійсно дозволене.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...