Перейти до публікації

Революція в банківських переказах: що чекає на клієнтів?


Alona

Рекомендовані повідомлення

Революція у банківських переказах спростить життя багатьом людям. Тепер перекази будуть у режимі реального часу без додаткових витрат. Можливо, це вже помітили уважні користувачі.

Крім стандартного способу, існує і швидший метод переказу грошей. Перекази в режимі реального часу переказують гроші лише за кілька секунд. "Звичайні" переклади займають не менше доби, але можуть бути уповільнені через державні свята або вихідні.

Революція в банківських переказах: гроші можна відправити миттєво та без комісії 

До цього часу всім бажаючим переказати гроші в режимі реального часу доводилося платити додаткову комісію банкам. Сума варіюється в залежності від банку та суми переказу, але може становити кілька євро.

Рада ЄС та Європейський парламент погодилися, що цьому слід покласти край у майбутньому. Остаточне рішення ще не ухвалено, але курс визначено. Нові правила будуть застосовуватися в ЄС, а також у Норвегії, Ісландії та Ліхтенштейні та набудуть чинності після перехідного періоду.

При цьому спочатку парламент і штати мають дійти єдиної думки. Згідно із попередньо схваленими правилами, банки, які пропонують стандартні перекази в євро, також мають пропонувати перекази в режимі реального часу.

Комісія за експрес-переклади не повинна бути вищою, ніж за звичайні переклади. Оскільки вони зазвичай є безкоштовними, переклади в реальному часі також стануть безкоштовними.

Досі переклади в реальному часі не були особливо добре прийняті, хоч вони існують уже кілька років. Ще у 2022 році Комісія ЄС представила пропозицію щодо регулювання. Воно було спрямоване на розширення прийому швидких переказів та спрощення доступу для споживачів.

Як повідомляє Комісія ЄС, лише близько 11% усіх переказів у Європі обробляються у режимі реального часу.

Ймовірно, це переважно пов'язано з комісією. Якщо в результаті буде ухвалено рішення про відміну комісії, перекази в реальному часі можуть стати новим стандартом.

 

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...