Перейти до публікації

У Греції пропонують винагороду за донос на податкові порушення


Alona

Рекомендовані повідомлення

Платиш податки? Прекрасно! Відхиляєшся від їхньої сплати? Пам'ятай, що на тебе можуть дуже скоро донести до відповідних податкових органів. Такий принцип дуже ефективно діє у Греції, де платникам податків, які повідомили про ухилення від сплати податків іншими громадянами, обіцяють винагороду від 100 до 3000€.

Для доносів на підроблені касові апарати (і, як наслідок, уникнення податків) було створено додаток Appodixi, за допомогою якого будь-який бажаючий може сканувати QR-код чека та перевірити чи зареєстрована компанія чи ІП в базі Незалежного управління державних доходів (AADE) як платник податків .

Якщо ні, то користувач може надіслати скаргу, після розгляду якої донощику покладається бонус, сума якого залежить від масштабу порушення. Після запуску програми у травні було подано вже понад 136 000 скарг.

Це ще не все. У жовтні на державному порталі AADE було запущено сервіс, де громадяни можуть повідомляти управління про ухилення від сплати податків фізичних осіб, хабарництво та порушення митних правил. Інформація буде ретельно перевірена, і, у разі підтвердження, донощик також отримає бонус.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...