Перейти до публікації

Франція готується до нового закону про імміграцію


Alona

Рекомендовані повідомлення

Франція готує новий закон про імміграцію. Сенат країни обговорює близько 27 положень останнього запропонованого законопроекту. Французький уряд прагне вирішити одразу два завдання: залучити більше кваліфікованих робітників у секторах із нестачею кадрів, водночас зменшуючи кількість біженців.

 

Що зміниться, якщо Сенат погодить законопроект:

Нелегалам видадуть ВНП.

Але не всім. Іноземним кваліфікованим працівникам, які приїжджають до Франції нелегальним шляхом, буде надано ВНЖ терміном на один рік, який може бути продовжений за умови, що їхня область знань пов'язана з сектором, де нестача кадрів більш поширена. Щоб отримати його, відповідні критеріям трудові мігранти повинні довести, що вони ніколи не залишали Францію протягом як мінімум трьох років.

 

Біженцям дозволять працювати.

Якщо це буде, просителям притулку з країн із високим рівнем ризику буде дозволено працювати відразу після прибуття до Франції та після звернення до французького бюро з надання притулку (OFPRA). Наразі прохачам притулку не дозволено працювати протягом перших шести місяців після прибуття. Хоча список країн із високим ризиком оновлюється щороку, включаючи чи виключаючи певні країни, цей захід в основному торкнеться афганців, які найчастіше просять притулку у Франції.

 

Злочинців депортують.

Особи, які вчинили дії, що караються позбавленням волі на строк не менше 10 років, будуть депортовані з Франції.

Закон також має намір скасувати деякі категорії, захищені від повідомлень про депортацію. В даний час закон забороняє депортацію людей, які прибули до Франції до досягнення 13-річного віку, осіб, які проживають у країні понад 10 років, батьків французької дитини, а також іноземців, які одружуються з громадянином Франції не менше трьох років.

 

ВНЖ зможуть відкликати.

Новий законопроект включає положення, що уможливлює відмову, відкликання або непродовження деяких видів на проживання, якщо заявник не дотримується принципів Республіки (гендерна рівність, свобода вираження поглядів тощо).

 

Мовні вимоги посилять.

Багаторічний посвідка на проживання може бути не отримана, якщо кандидат не досяг мінімального рівня володіння французькою мовою. Зараз ВНЖ видається за умови вивчення французької мови в рамках контракту про республіканську інтеграцію (CIR), наданого OFII (Французьке управління імміграції та інтеграції), але без обов'язкового підсумкового рівня володіння мовою. Французька влада в даний час вимагає певного рівня володіння мовою, щоб кандидат міг отримати посвідку на проживання строком на 10 років або французьке громадянство. Французькі сенатори також додали вимогу, щоб питання громадянського іспиту були пов'язані з французькою культурою та історією.

 

Медичну допомогу мігрантам скасують.

Міра включає закриття доступу до державної медичної допомоги (AME) для мігрантів і перетворення її на «швидку медичну допомогу», яка має суворіші умови для тих, хто її потребує.

 

Правила возз'єднання сімей посилять.

Іноземцям у Франції доведеться перебувати в країні не менше 24 місяців, щоб отримати право привезти свою сім'ю – на шість місяців більше ніж нинішні 18 місяців. Можуть також застосовуватись критерії доходу, а також членство у системі медичного страхування для людини, яка привозить свою сім'ю на територію Франції.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...