Перейти до публікації

Новий закон у Нідерландах: кінець епохи тимчасових договорів оренди


Alona

Рекомендовані повідомлення

Жителям Нідерландів, які орендують житло чи шукають його, варто підготуватися до важливих змін. Незабаром часові договори оренди стануть історією.

Після тривалих обговорень у Сенаті Нідерландів 14 листопада більшість проголосувала за закон, який забороняє орендодавцям пропонувати тимчасові договори оренди (tijdelijke huurcontracten).

Це чудова новина… за винятком одного «але»: як пише NU.nl, закон не поширюється на іноземних громадян чи студентів.

Тимчасові договори мають максимальний термін оренди на два роки, на відміну від невизначених договорів, які, як ви вже здогадалися, не мають обмеженого терміну.

Часто такі договори ставлять орендодавців у несправедливо вигідне становище, дозволяючи їм вільно підвищувати орендну плату і нести відповідальності за неналежне утримання житла.

Тонкості закону

Що? Так, ви правильно прочитали: є винятки з цього закону — і ось тут на нас, експатів, чекає неприємний сюрприз.

Відповідно до типово нідерландської традиції, безстрокові договори мають укладатися лише з працюючими громадянами Нідерландів, тоді як студенти та експати залишаються стикатися з невизначеністю тимчасових договорів.

Тимчасові договори оренди також залишаться законними між близькими родичами та для власників житла, які бажають здати власність в оренду під час перебування за кордоном.

Більше впевненості для (деяких обраних) орендарів

Звичайно, на ринку нерухомості, який переживає більше злетів та падінь, ніж американські гірки в Ефтелінгу, заборона тимчасових договорів оренди сприймається як полегшення для багатьох (ймовірно, не для орендодавців).

Зробивши безстрокові договори нормою для більшості людей, уряд прагне забезпечити орендарям більшу стабільність та безпеку.

Новий закон також ускладнить для нідерландських орендодавців дострокове розірвання договорів оренди, залишаючи орендарів у складному пошуку нового житла.

Поки що незрозуміло, коли нові правила набудуть чинності, але як тільки це станеться, вони застосовуватимуться лише до нових договорів оренди.

Існуючі договори не вимагатимуть змін.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...