Перейти до публікації

Що треба знати про таксі в Нідерландах


Alona

Рекомендовані повідомлення

Крім велосипедів, громадського транспорту та автомобілів, у Нідерландах ви також можете покластися на таксі.

Скористайтеся авторизованим таксі

У великих містах є різні компанії таксі. Ви можете легко дізнатися їх по знаку Taxi на даху автомобіля і синім номерним знакам. У багатьох містах є постійні зупинки таксі (особливо біля популярних площ, визначних пам'яток та вокзалів). Якщо ви хочете взяти таксі, переконайтеся, що ви сіли до авторизованого таксі. Кожен водій таксі зобов'язаний пред'явити посвідчення водія з фотографією. У нього має бути ліцензія. Крім того, тарифи на таксі мають бути чітко видні як усередині, так і зовні автомобіля. Нарешті, водій повинен мати можливість передати роздрукований талон про проїзд наприкінці поїздки, в якому мають бути зазначені дані про поїздку та компанію таксі.

 

Тарифи

Завжди запитуйте про приблизну вартість поїздки, перш ніж сідати у таксі. Переконайтеся, що лічильник починає працювати, коли починається ваша поїздка, щоб запобігти подальшим обговоренням. Вартість таксі становить 7,50 €, включаючи перші два кілометри максимум для чотирьох осіб. Вартість проїзду складається з початкового тарифу плюс відстань та тривалість поїздки. Вартість може варіюватися від 0 до 2,20€  за додатковий кілометр. Якщо ви попросите таксі почекати на вас, максимальна ставка становить 33€ за годину очікування.

 

Фіксований тариф

Водію таксі дозволяється пропонувати вам фіксований тариф. Він також може запросити додаткову плату за додаткові послуги, які можуть включати перенесення ваших валіз. Ви повинні погодити фіксований тариф або додаткову плату перед поїздкою на таксі.

 

Таксі-трансфер

Максимальна вартість поїздки на такому таксі (від п'яти до восьми осіб) та автобусах для інвалідів становить 12,20€, включаючи трансфер та перші два кілометри, плюс від 0 до 2,52€ за додатковий кілометр. Якщо ви попросите автобус-таксі зачекати на вас, максимальна ставка становить 33€ за годину очікування.

 

Таксі з аеропорту

Ви можете легко взяти таксі до місця призначення будь-якого голландського аеропорту. Виконайте вказівники таксі в амстердамському аеропорту Схіпхол до звичайної стоянки таксі. Завжди є достатньо таксі, які відвезуть вас до місця призначення. Крім звичайних таксі, наприкінці 2014 року в Схіпхолі були введені електричні таксі. Ці електричні таксі Tesla відрізняються не лише екологічністю, але й великим простором та комфортом.

 

Uber таксі

Uber - це альтернативний сервіс таксі, яким ви можете скористатися через програму на своєму смартфоні. Служба таксі Uber доступна у великих містах Нідерландів, але поки що не має повного національного покриття.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...