Перейти до публікації

5 причин, чому орендна плата в Німеччині скоро різко зросте


Alona

Рекомендовані повідомлення

Будівництво практично не ведеться 

Оскільки ціни на будівельні матеріали та роботу майстрів зросли, як і відсоткові ставки за кредитами на нерухомість, нові будівлі стали надзвичайно дорогими. Щоб окупити витрати на будівництво, доводиться підвищувати ціни на нерухомість.

Член правління Vonovia Даніель Рідл зазначає, що доведеться перейти до 20 євро за 1 квадратний метр, тоді як раніше ціна була 12 євро.

Спочатку федеральний уряд планував побудувати 400 000 нових квартир на рік. Фактично, за оцінками Інституту Ifo, цього року їх, ймовірно, буде близько 245 000. Наступного року ця цифра може навіть опуститися нижче 200 тисяч.

 

Старе житло потребує ремонту

Німеччина хоче стати кліматично нейтральною державою до 2045 року

До того часу ще багато потрібно зробити, коли справа стосується будівель. Витрати торкнуться як домовласників, так і орендарів. Наприклад, Німеччина ухвалила Закон про енергетику будівель.

Стали відомі основні причини, чому орендна плата у Німеччині скоро ще більше зросте.

Він вимагає в найближчі роки заміни масляних і газових систем опалення на екологічно чисті продукти, в основному теплові насоси. Все це доведеться зробити в найближчі роки. Такий енергозберігаючий ремонт дозволяє орендодавцям перекласти витрати на орендарів у вигляді вищої орендної плати.

 

Попит залишається високим

Пропозиції з оренди знижується, а попит залишається високим.

Квартири мають безпрецедентний попит, особливо в великих містах. Для цього є багато причин, таких як загальна тенденція виходу із сільської місцевості. Дедалі більше людей хочуть переїхати до мегаполісів. Крім цього важливу роль відіграє і зовнішня імміграція.

Ціни на житло падають, але купівля будинку стає дорожчою

Стають дорожчими не тільки новобудови. Хоча покупні ціни цього року значно падають, оскільки відсоткові ставки зросли в середньому з 1 до 4%  протягом року, покупцям житла в кінцевому підсумку доведеться платити значно більше. Звісно, це позначиться і на орендній платі.

 

Орендна плата в середньому завжди зростає швидше за інфляцію

За даними Федерального статистичного управління, орендна плата за нові будівлі зросла приблизно на 98% у період з 1990 по 2022 рік. Навпаки, загальний рівень інфляції за той самий період становив лише 83%. Це показує, що незалежно від того, як справи в будівельної галузі, орендна плата завжди випереджає зростання інфляції.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...