Перейти до публікації

Соціальне забезпечення матерів-одинаків та батьків-одинаків в Австрії


Alona

Рекомендовані повідомлення

Австрійська столиця м.Відень  знову перевершила бундесланди в соціальному забезпеченні матерів-одинаків, батьків-одинаків дітей, що виховують. Введено нову допомогу для одиноких батьків -105,3EUR.

Німецькою так і називається,цей термін-Alleinerziehende".

Дослівний переклад-тягнуть батьківський тягар наодинці

Завдяки новій допомозі  для батьків та членів сім'ї до Віденського закону про мінімальну безпеку буде включено новий пункт 11b.

Він регулює нову допомогу постійній підтримці для сімей, які постраждали від бідності, у розмірі 4,5 %  від стандартної ставки компенсаційної допомоги, яка служить «для покриття особливих потреб вищого фінансового тягаря та відповідного способу життя для тих, хто їх виховує».

Для 10 тисяч пар з дітьми щомісячна втрата може бути практично повністю компенсована. З одного боку, вони мають відраховувати 105,36 €/міс , але нова батьківсько-сімейна допомога для них становить 94,82 € (47,41 € на особу) на місяць.

Нова постанова також приносить користь іншій групі, яка особливо постраждала від бідності в мінімальному доході: батькам-одинакам. Вони також одержують додатково 47,41€/міс  на місяць. Це скорочення буде повністю ефективним для приблизно 3000 бездітних.

У дослідженні, проведеному на замовлення міста Відня, 79 відсотків домогосподарств з мінімальним доходом та дітьми заявили, що їм було важко або дуже важко впоратися зі втратою в 100€  на місяць, що приблизно відповідає сумі скорочення, необхідного для результатів VfGH можуть. Крім того, 16 відсотків кажуть, що їм буде важко впоратися із такою втратою.

Найбільші проблеми виникнуть, зокрема, при покритті щомісячних витрат на оренду та електроенергію. 55 відсотків домогосподарств з мінімальним доходом та дітьми кажуть, що мають проблеми зі своєчасною оплатою орендної плати або вони вже заборгували її.

Дослідження ясно показує, що домогосподарствам із мінімальним доходом та дітьми доводилося відкладати гроші, особливо для самих дітей. 57% домогосподарств заявили, що економлять на одязі та взутті. 34% заявили, що заощадили на дрібніших витратах, таких як похід у кіно, морозиво та журнали. 33 %  економили гроші, коли їхні діти брали участь у шкільних поїздках, літніх таборах, лижних курсах або навіть на спортивному та ігровому устаткуванні. Близько чверті постраждалих навіть заощадили на навчальних матеріалах та репетиторстві. Слід зазначити, що було кілька записів. Таким чином, можна припустити, що економію було досягнуто одночасно в кількох областях.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...