Перейти до публікації

Перевезення ялинки в машині: за ці помилки може загрожувати штраф


Alona

Рекомендовані повідомлення

Перевезення ялинки в машині може сильно вдарити по гаманцю. Більшість людей знають, що безліч дрібних помилок під час водіння можуть коштувати дуже дорого.

Перевезення ялинки в машині: що треба знати

У принципі, перед покупкою краще одразу вирішити, де розміщувати ялинку. Її можна перевозити в багажнику або на даху. При цьому будуть потрібні відповідні кріпильні пристрої.

При перевезенні в салоні автомобіля згідно з ADAC діють певні правила.

Нижній кінець стовбура ялинки завжди повинен бути спрямований вперед і знаходитися на спинці сидіння водія або переднього пасажира.

Щоб спинка залишилася неушкодженою і навантаження краще розподілилася в разі екстреної зупинки, варто також затиснути між ними дерев'яну дошку.

Далі дерево слід закріпити натяжними ременями, щоб воно сиділо максимально щільно і не сковзало. Дерево не повинно закривати задні ліхтарі або номерний знак.

Перевезення ялинки в машині може обернутися штрафом, якщо не дотримуватись правил.

Особливо важливо забезпечити належне кріплення під час транспортування на даху.

Як повідомляє ADAC, 30-кілограмова ялинка може перетворитися на 750-кілограмовий снаряд при аварії на швидкості 50 кілометрів на годину.

Так само, як і при транспортуванні в багажнику, на даху також важливо, щоб нижній кінець ялинки був спрямований вперед. Щоб фарба автомобіля не дряпалася, варто підкласти ковдру під дерево. Нарешті, дерево також необхідно закріпити ременями кріплення, при цьому один з них повинен охоплювати стовбур.

Якщо дерево виступає ззаду більш ніж на один метр, його необхідно помітити червоним прапорцем вдень чи ліхтарем уночі. Якщо вимогу проігнорувати, можна отримати штраф 25€

Правильно закріпити вантаж, у цьому випадку ялинку, також дуже важливо. Якщо не звернути на це уваги, то загрожує штраф у 35 євро. У випадку, коли наражаються на небезпеку інші учасники дорожнього руху, можна взагалі отримати штраф у 60€ і один пункт у Фленсбурзі.

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...