Перейти до публікації

Паркування в аеропортах Польщі: скільки коштує і що потрібно про неї знати


Alona

Рекомендовані повідомлення

Ціни на паркування

 

Аеропорт Варшава-Шопена

Найбільший міжнародний аеропорт Польщі, розташований у столиці країни, місті Варшава (район Окенче). Наприклад, за 2021 рік аеропорт прийняв 7,4 млн. пасажирів, а роками раніше пасажиропотік перевищував 10 млн. осіб.

Аеропорт пропонує широкий спектр послуг та зручностей. Якщо ви вилітаєте з аеропорту імені Ф. Шопена або пересідаєте на інший рейс, у вашому розпорядженні є зручності, в тому числі парковка. Однак, за стоянку свого автомобіля доведеться заплатити.

 

Автостоянка доступна цілодобово 

Для замовлення на сайті аеропорту Варшава-Шопена потрібне відповідне бронювання в розділі Паркування за 24 години до прибуття в аеропорт.

На цій же сторінці можна переглянути актуальні ціни послуги. Загальна вартість послуги, включаючи паркування автомобіля, починається від 260 злотих (приблизно 2200 гривень) за перші 24 години. За два дні доведеться віддати 290 злотих (близько 2,5 тис. грн).

- 3 дні – 370 злотих (приблизно 3200 гривень);

- 4 дні – 420 злотих (приблизно 3600 гривень);

- 5 днів – 500 злотих (близько 4300 гривень);

- 6 днів – 530 злотих (приблизно 4600 гривень);

- 7 днів – 580 злотих (близько 5000 гривень).

 

Аеропорт Катовіце імені Корфанти

Міжнародний аеропорт, розташований в Пижовіце за 30 км на північ від центру міста Катовіце.

Аеропорт має три пасажирські термінали A, B (відправлення) та C (прибуття), а також вантажний термінал. Термінал А обслуговує всі нешенгенські рейси, тоді як Термінал B – усі шенгенські рейси.

Варто зазначити, що пасажиропотік в аеропорту Катовіце з кожним роком зростає.

Поблизу аеропорту традиційно розташована парковка, яка ділиться на три зони: стоянка Р1 – без охорони, стоянка Р2 – без охорони та автостоянка Premium – з охороною.

Година стоянки на Р1 обійдеться клієнтам у 7 злотих (близько 60 грн), тоді як паркування P2 та Premium коштуватиме 10 злотих (87 грн).

Якщо ви захочете залишити свій автомобіль на довше, наприклад, від 8 до 24 годин, то на P1 доведеться заплатити 100 злотих (870 грн), а на Р2 – всього 60 злотих (520 грн). Преміум паркування з охороною на добу коштуватиме 150 злотих (1300 грн). Забронювати паркування можна тут.

 

Аеропорт Краків-Баліце

Аеропорт, що носить ім'я Івана Павла II, розташований за 11 км на захід від центру Кракова. Це другий аеропорт Польщі після Варшавського аеропорту ім. Шопена як за кількістю прийнятих пасажирів, так і за кількістю зльотів та посадок.

В аеропорту є багаторівневий паркінг, а також два паркувальні майданчики з можливістю короткострокового та довгострокового паркування.

На найближчих до терміналу парковках діє тариф 15 злотих за годину (130 грн), на віддаленій — 11 злотих за годину (95 грн). Ціна на довгострокову стоянку залежить від паркінгу.

До того ж, в безпосередній близькості від аеропорту розташовані приватні стоянки, які пропонують клієнтам залишити свої автомобілі на тиждень. За такі паркомісця доведеться заплатити від 100 до 145 злотих (870 – 1262 грн).

 

Аеропорт у Гданську

Міжнародний аеропорт, розташований у Гданську, неподалік міських центрів агломерації Труймясто.

Аеропорт має два пасажирські термінали (T1 та T2). Новий термінал під назвою Термінал Т2 – сучасна будівля з характерними архітектурними елементами, прикладом яких є дах, що імітує морські хвилі.

В аеропорту Гданська є одразу кілька паркувань. Деякі з них розраховані на короткострокові стоянки, де доведеться платити навіть не щогодини: від 10 хвилин до години ціна на парковці зростатиме від 3 злотих (26 грн) до 18 злотих (156 грн).

Однак біля аеропорту можна залишити автомобіль на більший термін. На парковці P3 за 7 днів стоянки пасажирам доведеться заплатити 145 злотих (1262 грн.). При цьому послуги Р4 трохи дешевші – за тиждень перебування авто на стоянці клієнти платять 121 злотий (1053 грн).

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...