Перейти до публікації

Німеччина пом'якшує умови отримання Blue Card


Alona

Рекомендовані повідомлення

Для іноземних кваліфікованих фахівців знижено розмір необхідної мінімальної зарплати, також буде спрощено процедуру визнання дипломів, пише Deutsche Welle.

З 18 листопада розмір мінімальної річної зарплати, необхідної для отримання Blue Card, становитиме 43800 € до сплати податків (раніше поріг становив 58400 €). Для власників деяких особливо затребуваних спеціальностей поріг опускається до 39683 €. Ця умова поширюється на вчених зі сфери природничих наук, математиків, інженерів, лікарів, IT-фахівців, а також на випускників вузів через три роки після закінчення.

Пройти процедуру визнання дипломів можна буде постфактум, а працювати можна і за початковою спеціальністю. Представники сфери IT можуть претендувати на отримання дозволу на роботу та проживання документа навіть без вищої освіти, якщо у них є досвід роботи у сфері IT.

Завдяки програмі за останні десять років у Німеччині змогли працевлаштуватися майже 200 тисяч вихідців із країн за межами ЄС, значною мірою це були громадяни Росії, Індії та Китаю. Понад 83% власників Blue Card через п'ять років після переїзду продовжували жити та працювати у Німеччині.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...