Перейти до публікації

В Іспанії обіцяють скоротити тривалість робочого тижня


Alona

Рекомендовані повідомлення

Іспанська соціалістична робітнича партія (PSOE) та партія Sumar представили спільну низку ініціатив, які будуть реалізовані, якщо їм вдасться сформувати коаліційний уряд під керівництвом Педро Санчеса.

Угода включає зобов'язання скоротити робочий день без зниження заробітної плати. Як повідомляє газета 20minutos, у 2025 році середня тривалість робочого тижня не повинна перевищувати 37,5 години (зараз 38,2-40 годин).

Крім того, документ передбачає реалізацію плану боротьби з безробіттям серед молоді, зміцнення системи охорони здоров'я та збільшення фонду державного житла. Також обидві партії мають намір переглянути політику на користь пильнішої уваги до питань зміни клімату, зокрема, внести зміни до закону, який передбачає повний перехід на «чисту» електроенергію до 2050 року.

Ще одним заходом, включеним до угоди, стало продовження оплачуваної відпустки для догляду за дитиною, яка нині становить 16 тижнів кожному за батька. Раніше PSOE відмовлялася його збільшувати.

У партіях наголошують, що опублікована угода розрахована на чотирирічний період.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...