Перейти до публікації

Єврокомісія пропонує розширити підстави для зупинення безвізового режиму з третіми країнами


Alona

Рекомендовані повідомлення

В офіційній заяві Єврокомісії зазначається, що безвізовий режим забезпечує значні економічні, соціальні та культурні вигоди та стимулює туристичний сектор, проте «геополітичний контекст приніс нові проблеми», пов'язані з ним.

У зв'язку з цим, вважають у ЄК, країни Євросоюзу мають бути готовими до ситуацій зловживання можливостями безвізового режиму, наприклад, до зростання нелегальної міграції, яка стала наслідком неузгодженої візової політики країн блоку, або виникнення ризиків безпеки. До можливих проблем до ЄК віднесли також схеми отримання громадянства за інвестиції.

Як повідомляє Euronews, є побоювання, що деякі з 60 країн, які мають безвіз з ЄС, можуть бути використані як транзитний вузл для нелегальних мігрантів, які проникають до блоку з 27 країн.

Для того, щоб більш оперативно реагувати на ці виклики, Єврокомісія пропонує переглянути чинні механізми та розширити підстави для призупинення безвізового режиму. Наприклад, якщо країна недостатньо відповідає візовій політиці ЄС або у разі гібридних загроз.

«Минулого року ми мали близько 150 000 заяв про надання притулку від громадян, які прибули з цих країн, і це, звичайно, дуже багато. Деякі держави «продають» паспорти та громадянство за досить низькою ціною людям, які потенційно або вже становлять загрозу безпеці Європейського Союзу», – заявила комісар ЄС із внутрішніх справ Ільва Йоханссон.

Пропозиція Комісії щодо перегляду механізму призупинення дії віз тепер обговорюватиметься у Європейському парламенті та Раді. Наразі безвізовий режим ЄС встановлено з 60 країнами, які не входять до блоку. Громадяни цих країн можуть знаходити у Шенгенській зоні до 90 днів протягом будь-якого 180-денного періоду.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...