Перейти до публікації

Подорож поїздом з собакою в Німеччині: як купити правильний квиток


Alona

Рекомендовані повідомлення

Подорож потягом із собакою може стати проблемою, якщо не знати, який купити квиток. Звичайно, Deutschlandticket багато спростив і дозволяє користуватися всіма регіональними поїздами, але є винятки. Наприклад, якщо взяти із собою собаку.

Deutschlandticket не поширюється на чотирилапого друга. Також від розміру тварини залежить, чи потрібний їй взагалі квиток. У зв'язку з цим варто заздалегідь ознайомитися з діючими правилами перевезення улюбленого вихованця.

По суті, собакам (та іншим домашнім тваринам), що поміщаються в спеціальне перенесення, квиток не потрібен.

Такий контейнер з вихованцем повинен поміщатися під сидінням або в багажнику. Якщо розміри тварини більші, то їй потрібно придбати окремий квиток.

Також знадобиться намордник для собаки та повідець. До речі, це не стосується зазначених собак-поводирів для сліпих людей. Вони завжди можуть подорожувати безкоштовно, як на міжміському, так і на місцевому транспорті.

Найпростіший спосіб купити квиток - це забронювати його через програму або сайт Deutsche Bahn. Тут можна вибрати тип «Собака» в розділі «Мандрівники» при бронюванні. Тоді буде показано правильний квиток.

Подорож потягом із собакою може закінчитися плачевно, якщо не знати, як правильно перевозити тварину.

Як повідомляє Deutsche Bahn, квиток для собак коштує 50%  від ціни для дорослих у міжміському транспорті. Те саме правило поширюється і на місцевий транспорт: за собаку доведеться заплатити половину звичайного дорослого квитка.

Deutsche Bahn вказує на кілька особливих правил, якщо хочеться подорожувати Європою потягом і зі своїм собакою. Наприклад, домашні тварини не допускаються по дорозі до Великобританії, Північної Ірландії, Ірландії та Норвегії. Собаки-поводирі не враховуються.

Крім того, іноді бувають особливі умови всередині інших країн або в нічних поїздах. Рекомендується заздалегідь проконсультуватися в туристичному центрі.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...