Перейти до публікації

Коли можна працювати дітям в Німеччині?


Alona

Рекомендовані повідомлення

За Законом дитиною вважається будь-яка людина віком до 15 років. Молода людина – це той, хто вже досяг віку 15 років, але ще не відзначив свого повноліття (18 років).

Строго кажучи, дітям до 15 років працювати заборонено. При цьому є два винятки. За законом, дітям з 13 років дозволяється займатися легкою діяльністю. Вона має підходити для них. При цьому від законних опікунів теж потрібна згода.

Ці дії не повинні впливати на безпеку, здоров'я та розвиток дітей, їх відвідування школи та участь у заходах щодо підготовки до вибору професії. Винятком виступають кіно- та звукозаписи або музичні виконання, для яких роботодавці мають отримати дозвіл відповідного органу нагляду.

Діти до 15 років можуть працювати не більше 5 днів на тиждень по 2 години. Тому максимальна тривалість робочого часу має перевищувати 10 годин на тиждень. Важливо відзначити, що робота не повинна наражати на небезпеку здоров'я дитини. Також вона не повинна впливати на його увагу та успішність

Молодим людям віком від 15 до 17 років можна працювати значно довше. Дозволено перебувати на робочому місці до 40 годин на місяць. Виходить - це максимум 5 днів на тиждень. При цьому не більше 8 годин у період з 6:00 до 20:00.

З 16 років молодим людям дозволяється працювати у сфері громадського харчування та аналогічній вахтовій роботі до 22 чи 23 годин. З 15 років молодим людям також дозволяється перебувати у постійних трудових відносинах. Важливо, щоб при цьому вони вже мали як мінімум атестат про закінчення середньої школи.

Час перерв також регулюється

Після 4,5 годин робочого часу потрібна півгодинна перерва, а після 6 годин – повна годинна перерва. Зазвичай робота у вихідні дні заборонена. Тут також є винятки, коли цього вимагає галузь (§16 і §17 JArbSchG).

 

Джерело

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...