Перейти до публікації

Як оскаржити рішення військово-лікарської комісії


Alona

Рекомендовані повідомлення

Військовослужбовці мають можливість оскаржити рішення ВЛК, якщо вони вважають, що комісія не правильно врахувала їхній стан здоров'я. Це можна зробити як позасудовим, так і судовим шляхом.

Почнемо з позасудового порядку оскарження:

- Напишіть заяву, в якій ви висловлюєте свою незгоду з рішенням ВЛК і просите переглянути його вищою ВЛК.

- Долучіть до заяви всі відповідні медичні документи, копію попереднього рішення ВЛК та копію вашого військового квитка.

- Заяву і документи можна принести особисто до вищої ВЛК або надіслати поштою з повідомленням про вручення на адресу відповідної ВЛК.

- Вища ВЛК розгляне вашу скаргу і може переглянути рішення ВЛК або надіслати вас на повторний (контрольний) медичний огляд. Новий висновок про стан здоров'я буде братися до уваги. У спірних та складних випадках право на остаточне рішення залишається за Центральною військово-лікарською комісією (ЦВЛК).

Якщо позасудовий порядок не допомагає, можна оскаржити рішення ВЛК у суді. Адміністративний суд за вимогами Кодексу адміністративного судочинства України може перевірити порушення процедур при проведенні військово-лікарської комісії і на цій підставі скасувати рішення ВЛК. Важливо зазначити, що суд не має права оскаржувати рішення ВЛК виключно з медичних показників, оскільки це не входить в його компетенцію. Але суд може доручити провести повторний медичний огляд і дообстеження військовослужбовця у випадку відмови відповідної ВЛК проводити ці процедури.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...